Izvor: tanjug
07.08.2022 u 15:50
0

Papa Franja se oglasio o ratu u Ukrajini: „Ovaj korak pokazuje da je moguće voditi dijalog da bi se postigli konkretni rezultati, koji pomažu svima!“

Papa Franja pozdravio je odlazak prvih brodova koji prevoze žitarice iz ukrajinskih crnomorskih luka, koje je ranije blokirala Rusija, ocenivši da bi taj potez mogao biti model za dijalog koji bi okončao rat u Ukrajini.

„Ovaj korak pokazuje da je moguće voditi dijalog da bi se postigli konkretni rezultati, koji pomažu svima. Ovaj događaj uliva nadu i moja želja je da on doprinese okončanju borbi i postizanju pravednog i trajnog mira“, istakao je papa Franja u svom obraćanju hodočasnicima i turistima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Papa je u junu apelovao na prekid blokade pomorskog izvoza pšenice iz Ukrajine, rekavši da se žito ne može koristiti kao „sredstvo za rat“.

Prvi brod, Razoni, krenuo je 1. avgusta, a do danas je iz ukrajinskih luka isplovilo još sedam, zahvaljujući sporazumu o izvozu žitarica i đubriva između Moskve i Kijeva u kom su posrednici bili Turska i Ujedinjene nacije, prenosi Rojters.

Nastavak izvoza žitarica nadgleda Zajednički koordinacioni centar u Istanbulu, gde rusko, ukrajinsko, tursko i osoblje Ujedinjenih nacija pregleda brodove.

Prvi strani prod pristao je u Ukrajini od početka sukoba sa Rusijom!

Do sporazuma je došlo nakon upozorenja Ujedinjenih nacija da zastoj u isporuci žitarica iz Ukrajine i Rusije, koji je doveo do smanjenja zaliha i povećanja cena, može da prouzrokuje glad u nekim delovima sveta.

Pre sukoba Rusija i Ukrajina su zadovoljavale trećinu svetskog izvoza pšenice.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter