Izvor: Tanjug
28.01.2022 u 13:14
0

Papa:Dezinformacije o vakcinama su kršenje ljudskih prava

– Papa Franja izjavio je danas da širenje lažnih vesti i dezinformacija o kovidu-19 i vakcinama, koje je primećeno i u katoličkim medijima, predstavlja kršenje ljudskih prava.

-Biti na pravi način informisan radi razumevanja situacije, i potpomognut naučnim podacima, a ne lažnim vestima, predstavlja ljudsko pravo, poručio je papa u obraćanju članovima jednog konzorcijuma katoličkih medija na čijem veb sajtu se navodi da je cilj tog konzorcijuma da “razjasni lažne vesti i obmanjujuće informacije” o vakcinama protiv kovida-19.

Platforme poput Fejsbuka i Tvitera nedavno su zabranile objavljivanje sadržaja pojedinih desničarskih katoličkih medija, blogova i veb sajtova zbog širenja dezinformacija o kovidu.

Papa je osudio širenje infodemije, koja je, prema njegovim rečima, deformiranje stvarnosti zasnovano na strahu, falsifikovanim ili izmišljenim vestima i “navodno naučnim informacijama”.

To je drugi put za manje od mesec dana da se 85-godišnji papa oglasio na tu temu, a nakon što je pre tri nedelje osudio, kako je naveo, neosnovane ideološke dezinformacije o vakcinama, podržavajući nacionalne kampanje imunizacije i nazivajući zdravstvenu zaštitu moralnom obavezom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter