Izvor: Kurir.rs
11.01.2023 u 22:23
0

POČELA PROVERA BORBENE GOTOVOSTI: Vojne vežbe Rusije i Belorusije!

U zajedničkom centru za obuku mlađih specijalista oružanih snaga Belorusije počela je brza provera borbene gotovosti, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Belorusije.

– Odlukom ministra odbrane Viktora Hrenjina danas je počela vanredna provera borbene gotovosti u 72. združenom gardijskom centru za obuku zastavnika i mlađih oficira – saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije, prenose mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Centar, koji se nalazi u gradu Borisovu u Minskoj oblasti ima zadatak da za potrebe beloruske vojske obučava zastavnike, mlađe komandante i specijaliste, ideološke aktiviste, ali i iskusne rezerviste.

Po nalogu predsednika Aleksandra Lukašenka od 13. do 19. decembra održana je hitna provera borbene gotovosti u Oružanim snagama Belorusije, a ministarstvo odbrane je tada saopštilo je reč o proveri defanzivne prirode.

Pre toga je 11. i 12. oktobra izvršena je brza inspekcija u beloruskim snagama, u kojoj je učestvovalo oko 500 ljudi i 50 vozila.

PROTIVVAZDUŠNA ODBRANA NA NIVOU ZADATKA: Rusija i Belorusija pojačale zajedničke PVO snage!

Ova aktivnost je spovedena s ciljem da se vojne jedinice dovedu u stanje pune pripravnosti, pregrupišu i rasporede na određenim područjima i uspešno demonstriraju izvršenje praktičnih borbenih zadataka, navedeno je iz beloruskog mionistarstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter