Izvor: Tanjug
11.01.2023 u 21:40
0

JEZIVA I ZASTRAŠUJUĆA SVEDOČENJA BIVŠIH ZATVORENIKA: „Ukrajinska vojska nas je mučila ELEKTROŠOKOVIMA, ubadali nas iglama i PEKLI usijanim ŽARAČEM“

Ukrajinska vojska je zarobljene stanovnike samoproglašene Donjecke Narodne Republike mučila vodom, strujnim udarima i batinama, prenose mediji pozivajući se na svedočenja bivših zatvorenika.

Oni su, kako navode mediji, to izjavili u video-snimku objavljenom danas na Telegram kanalu ombudsmana DNR Darje Morozove.

– Prošao sam kroz sve metode mučenja: od elektrošokova do vreće za udaranje, a mučili su i vodom, ubadali igle u zglobove, pekli usijanim žaračem, udarali u rebra“, rekao je jedan od vojnika koji se vratio iz zatočeništva.

RUSI NEZADOVOLJNI ODNOSOM UKRAJINE PREMA ZAROBLJENICIMA Praktikuju mučenja, ponižavanja, premlaćivanja, uskraćivanja lečenja i vansudska pogubljenja kao i iznude od porodica ratnih zarobljenika!

Dodaje se da su i drugi zarobljenici pretrpeli slična mučenja, a jedan od njih rekao je da su ukrajinski vojnici zvali njegove rođake da kažu da je ubijen.

Prema rečima Morozove, 14 stanovnika DNR oslobođenih iz ukrajinskog zatočeništva vraća se kući.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Oni su bili deo faze razmene ratnih zarobljenika između Rusije i Ukrajine, koja je realizovana 31. decembra 2022, a njima je hitna medicinska pomoć pružena u drugim regionima Ruske Federacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter