Izvor: Blic.rs
21.09.2022 u 12:56
0

POČINJE POBUNA PROTIV PUTINA: Najavljen veliki protest protiv mobilizacije u Rusiji!

Pokret „Vesna“ pozvao je na sveruske protestne akcije protiv mobilizacije koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin, prenosi nezavisni ruski medij Meduza.

ŠTA PODRAZUMEVA DELIMIČNA MOBILIZACIJA U RUSIJI? Evo ko će biti pozvan i kakve su kazne za izbegavanje odlaska u Ukrajinu!

Aktivisti pozivaju građane da se okupe večeras u 19 časova u centru svojih gradova.

„Hiljade Rusa – naših očeva, braće i muževa – biće bačeno u mašinu za mlevenje mesa rata. Zašto će umreti? Zašto će majke i deca proliti suze?“, navodi se u saopštenju pokreta.

Isti pokret juče je pred očekivano usvajanje amandmana na ruski zakon u Dumi kojim je uveden pojam „mobilizacija“, „ratno stanje“ i „ratno vreme“ pozivao ruske vojnike da odbiju da učestvuju u ratu i predaju se na vreme, piše Danas.

Najistaknutiji ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se trenutno nalazi u zatvoru, rekao je da Putin šalje još Rusa u smrt zbog neuspelog rata.

„Jasno je da se zločinački rat pogoršava, produbljuje, a Putin pokušava da u to uključi što više ljudi“, rekao je Navaljni u video poruci iz zatvora koju su snimili i objavili njegovi advokati.

Navaljni je dodao da Putin želi da umrlja krvlju stotine hiljada ljudi u ovom sukobu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHON

Vladimir Putin je, podsetimo, jutros najavio delimičnu mobilizaciju 

U obraćanju Rusima, on je rekao da se to radi „na zaštiti naše domovine, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kako bi se osigurala bezbednost našeg naroda i naroda na oslobođenim teritorijama“. Samo građani koji su u rezervi biće podvrgnuti obaveznom vojnom roku, naveo je.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter