Izvor: Sputnjik
03.07.2023 u 11:43
0

ŠEF KRIMA NA METI: FSB sprečila pokušaj ATENTATA

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je da je privela državljanina Rusije kojeg su vrbovale ukrajinske specijalne službe i koji je pripremao pokušaj atentata na rukovodioca administracije Krima Sergeja Aksjonova.

Kako je saopštila obaveštajna služba, priveden je državljanin Rusije, rođen 1988. godine, „kojeg je vrbovala Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) i koji je na teritoriji Ukrajine prošao obuku za izviđačko-diverzantske aktivnosti, uključujući i za eksplozive“.

DRONOVE PRETVARA U PROŠLOST: RUSIJA razvila sistem ARGUS-KUPOL – SMRT ZA BESPILOTNE LETILICE

FSB navodi da je na teritoriju Krima u junu došao „agent strane obaveštajne službe“ i počeo da se priprema za teroristički napad, koji je planirao da izvede dizanjem u vazduh automobila Sergeja Aksjonova.

On, međutim, nije uspeo da dovrši „zločinačku nameru“, već je priveden za vreme uzimanja bombe iz skrovišta, ističe se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter