Izvor: Tanjug
16.11.2022 u 22:47
0

Poljski premijer saopštio dobre vesti: „Nismo se pozivali na član 4. Ovaj pristup je naišao na dobar prijem kod naših NATO saveznika!“

Poljski premijer Mateuš Moravjecki potvrdio je danas da se neće pozvati na član 4 Severnoatlantskog ugovora u vezi sa padom projektila u selu Prževodovu u blizini granice sa Ukrajinom, a u kojem su ubijene dve osobe.

„Mi stalno održavamo konsultacije sa saveznicima, ali u okviru sporazuma o odbrani postoji član 4, koji primorava strane da se konsultuju u vanrednim situacijama. Sinoć smo se dogovorili da proverimo da li ima osnova za primenu člana 4“, rekao je Moravjecki, prenela je ukrajinska „Pravda“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da je razvoj događaja u vezi s padom rakete doveo do zaključka da se ne radi o namernom napadu na teritoriju Poljske.

KADIROV NA METI: Ukrajina raspisala POTERNICU za liderom Čečenije!

„Stoga se nismo pozivali na član 4. Ovaj pristup je naišao na dobar prijem kod naših NATO saveznika“, rekao je on za kanal TVP.

Član 4 NATO ugovora pokriva scenario u kojem se država članica oseća ugroženom od druge zemlje ili terorističke organizacije.

U tom članu se navodi da će se države članice konsultovati kada god po mišljenju bilo koje od njih budu ugroženi njen teritorijalni integritet, politička nezavisnost ili bezbednost

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter