Izvor: KURIR.RS
27.08.2023 u 19:14
0

POPRAVLJAO PRIGOŽINOV AVION: Rusi danima ispituju inženjera Sergeja Kitriša, pominje se i bomba

Ruske vlasti već danima ispituju inženjera koji je u zadnji čas popravljao avion u čijem padu je u sredu stradao Jevgenij Prigožin, šef Vagnera, kao i nekoliko visokih zvaničnika ove grupe.

Prigožin, koji je u junu predvodio pobunu protiv vojnih vlasti u Kremlju, bio je jedan od ukupno deset putnika letelice „embraer legasi 600“, koja se, prema rečima očevidaca, srušila u plamenu posle dve eksplozije tokom leta od Moskve do Sankt Peterburga.

Prigožinova smrt je pokrenula talas sumnji da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio njegovu likvidaciju, što je zvanični Kremlj demantovao kao „apsolutnu laž“.

Kanal na Telegramu „VChK-OGPU“, za koji se veruje da ima dobre veze u ruskim bezbednosnim službama, navodi da je inženjer Sergej Kitriš (41) danima na ispitivanju jer se sumnja da je bomba u avion postavljena prilikom popravki koje su na avionu obavljene u poslednji čas.

Inženjer Sergej Kitriš je često radio na Prigožinovom avionu. On je obavio poslednje popravke, zamenio je kočnice stajnog trapa i turbohladnjaka. Nedugo posle eksplozije pripadnici specijalne službe su doveli Kitriša na mesto pada aviona. Potom ga je ispitivao glavni istražitelj pukovnik Ivan Sibul. Inženjer Kitriš se i dalje nalazi na ispitivanju i odlučuje se o njegovoj sudbini. Još ga nisu pustili. Sudbina druge dvojice inženjera, Artura Mičenkova i Alekseja Anšukova, koji su takođe učestvovali u radovima na avionu, nije poznata – navodi se u izveštaju.

„PRIGOŽINOV AVION NIJE OBOREN RAKETAMA ZEMLJA-VAZDUH“: PENTAGON otkriva NEVIĐENE DETALJE NESREĆE, ne veruje u SMRT ŠEFA VAGNERA! (VIDEO)

Kako prenose zapadni mediji pozivajući se na ruske kanale, utvrđeno je da je neposredno pre kobnog leta u avionu na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“ bila i Aleksandra Julina (37), izvršna direktorka VIP avio-kompanije „Rusdžet“.

Navodno je ona razgledala letelicu jer je želela da je kupi za pet miliona dolara. Ona je do aviona došla predstavljajući se kao putnik i snimila je nekoliko fotografija unutrašnjosti aviona.

Istražićemo pažljivo sve moguće verzije o tome šta se dogodilo – saopštio je Ruski istražni komitet.

Ranije je potvrđeno da su na mestu pada aviona pronađene obe crne kutije koje snimaju dešavanja u pilotskoj kabini, kao i tehničke podatke tokom leta. Analiza njihovih podataka trebalo bi da utvrdi šta je dovelo do rušenja aviona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter