Izvor: Sputnjik
09.02.2023 u 13:30
0

PORAZ RUSIJE JE SMISAO POSTOJANJA POLJSKE: Moravjecki zamerio Zapadu što se umorio od pomaganja Ukrajini

Moravjecki je pozvao da se ruska imovina koju je konfiskovala Poljska, 33 milijarde dolara, potroši za gas ili ugalj.

Smisao postojanja Poljske je da pobedi Rusiju, rekao je premijer Mateuš Moravjecki u intervjuu italijanskom listu Korijere dela sera.

– Poraz Rusije je postao i poljski i evropski smisao postojanja – naglasio je on.

„SAMO TAKO NASTAVITE, MORAVJECKI!“ Zaharova izjave poljskog premijera nazvala „divljom mržnjom“

Pored toga, političar je podržao odluku Nemačke da prebaci tenkove „Leopard 2“ u Ukrajinu.

– Bolje ikad nego nikad – dodao je.

Moravjecki je uveren da Rusija može da stavi tačku na sukob već „danas“. Za zemlju ima mesta u svetu, ali to ne može biti „imperijalna Rusija, Putinova Rusija“, naglasio je šef poljske vlade.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

On je poznat po svom oštrom antiruskom stavu. Između ostalog, pozvao je da se ruska imovina koju je konfiskovala Poljska, 33 milijarde dolara, potroši za gas ili ugalj.

On je zamerio Zapadu što se umorio od pomaganja režimu u Kijevu i aktivno učestvuje u vršenju pritiska na Nemačku u pogledu isporuka tenkova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter