Izvor: Kurir.rs/BBC
09.02.2023 u 13:23
0

ERDOGAN NAKON STRAVIČNIH ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: „Bilo je nekih problema, ne mogu da trpim negativnu kampanju!“

Erdogan je prihvatio kritiku da je turska vlada naišla na neke probleme, ali je i dodao da je situacija sad po kontrolom.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan branio je rekaciju vlade na dva katastrofalna zemljotresa koja su u ponedeljak rano ujutro pogodila tu zemlju.

Redžep Tajip Erdogan podelio žalosne vesti: Zemljotres u Turskoj odneo preko 9.000 života!

Naime, kritičari su izneli bujicu tvrdnji da je reakcija vlasti, odnosno lekara i spasilačkih službi buila prespora i da je vlada bila loše pripremljena na reakciju u slučaju prirodnih katastrofa poput zemljotresa.

Erdogan je prihvatio kritiku da je turska vlada naišla na neke probleme, ali je i dodao da je situacija sad po kontrolom.

Predsednik je odbacio optužbe i rekao da je potrebno jedinstvo nakon katastrofe:

„U ovakvom periodu ne mogu da trpim ljude koji vode negativne kampanje za političke interese“, rekao je on novinarima u Hataju.

Hiljade preživelih već treću noć provode u uslovima smrzavanja, a nada za mnoge zarobljene ispod ruševina nestaje.

Zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije upozorio je da bi moglo doći do značajnih povreda izazvanih niskim temperaturama među preživelima u zemljotresu..

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter