Izvor: BSC HAPPY
17.02.2023 u 15:23
0

PUTIN I LUKAŠENKO NA SASTANKU: „Sve se efikasno razvija, nadam se da će to doneti dobar ishod i za Belorusiju i za Rusiju“

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko razgovaraće o ekonomskoj i vojnoj saradnji i bezbednosnim pitanjima na današnjem sastanku.

– Kao što smo se i dogovorili, najviše vremena ćemo posvetiti pripremama za širi sastanak sa kolegama iz vlade i, kao i obično, razgovarati o čitavom nizu naših odnosa. To se tiče bezbednosnih pitanja, vojne saradnje, ali ono što je u osnovi svega je ekonomija, rekao je Putin na početku sastanka sa Lukašenkom.

On je pomenuo povećanje trgovine između nacija: dostigla je rekord od više od 43 milijarde u dolarskoj protivvrednosti od prošle godine.

LUKAŠENKO SE UPUTIO U MOSKVU: Sledi sastanak sa Putinom, evo šta su glavne teme razgovora

A ono što me veoma raduje je to što unapređujemo kapacitete pre svega u oblasti industrijske saradnje, rekao je Putin.

On je rekao da je zahvaljujući naporima koje je uložio Lukašenko veliki deo sovjetskog nasleđa u toj oblasti sačuvan, a zatim pozitivno razvijen.

– I mi danas možemo da iskoristimo rezultate ovog razvoja, a štaviše, udruživanjem napora stvaramo neku vrstu sinergije. S jedne strane, tu su vaši potencijali u oblasti industrije, a sa druge su potrebe našeg tržišta i dodatni napori ruskih preduzeća, inženjera, naše naučne škole. Sve se to veoma efikasno razvija u nekim industrijama i nadamo se da će to doneti dobar ishod i za Belorusiju i za Rusiju, rekao je ruski predsednik.

Rad na jačanju Unije takođe pomaže daljem ekonomskom razvoju, dodao je Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter