Izvor: Tanjug
17.02.2023 u 15:06
0

ŠOLC APELOVAO NA UKRAJINSKE SAVEZNIKE: „Odmah pošaljite tenkove Kijevu!“

Saveznici koji mogu da isporuče borbene tenkove Ukrajini trebalo bi to da urade sada, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc, dodajući da će Nemačka pomoći obezbeđivanjem logistike, popunjavanjem zaliha i obučavanjem ukrajinskih vojnika.

-Za mene je to primer šta lideri mogu očekivati od Nemačke– rekao je Šolc na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji prema transkriptu njegovog govora, preneo je Rojters.

Nemačka pruža Ukrajini najveću podršku u kontinentalnoj Evropi, rekao je on na godišnjem skupu u Minhenu.

VELIKA SMENA U VOJNOM VRHU RUSIJE! Imenovani novi komandanti četiri vojna okruga

Zemlja će nastaviti da održava ravnotežu između podrške Kijevu i izbegavanja eskalacije, kazao je Šolc.

KULEBA IZNEO JASAN STAV: Nijedna zemlja u ovom momentu nije spremna da Kijevu isporuči vojne avione

Nakon sve većeg međunarodnog pritiska prošlog meseca, nemačka vlada je najavila da će isporučiti Ukrajini moderne tenkove Leopard 2 iz vojnih zaliha da joj pomognu da se odbrani od Rusije, navela je agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter