Izvor: Kurir.rs
21.12.2023 u 14:43
0

PUTIN POSLAO BRUTALNU PORUKU ZAPADU: „Prestanite da se glupirate i čekate naš raspad“

Ruska Federacija ne „zatvara vrata“ Americi i Evropi, vreme je da prestanu da se „glupiraju“ u iščekivanju našeg raspada, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte.

„S BOGOM“: Putin poslao moćnu poruku

  • Želeo bih da napomenem da mi ne zatvaramo vrata američkom kontinentu, SAD i Kanadi, ne zatvaramo vrata ni evropskim zemljama. Vreme je da svi oni prestanu da se glupiraju i čekaju da propadnemo – kazao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da Rusija nikoga ne odbacuje i da je spremna da sarađuje.

– Ruska ekonomija treba da postane ekonomija kvalifikovanih kadrova sa dobrim platama. Sve odluke i akcije za razvoj ekonomije objedinjuje glavni cilj – spasavanje ljudi i povećanje blagostanja – ukazao je on.

Prema njegovim rečima, spoljni dug Rusije je smanjen za oko trećinu, što je veoma važno i da ruske vodeće kompanije smanjuju, otplaćuju kredite na vreme, preduzimaju druge radnje koje njihove finansije čine uravnoteženijim.

Nivo siromaštva u Ruskoj Federaciji ove godine biće na istorijskom minimumu, ali ga treba svesti na nulu, dodao je Putin.

– Ključ za prevazilaženje siromaštva je formiranje ekonomije kvalifikovanih kadrova i dobrih plata – istakao je ruski lider.

On je naložio da se obezbedi dovoljna ponuda robe na domaćem tržištu, uključujući i potrošački segment. Kako je dodao, neophodno je konsolidovati pozitivnu dinamiku ulaganja u rusku ekonomiju, a da će izgradnja projekta „ekonomske ponude“ omogućiti da se izbegne rast cena pojedinačne robe u Ruskoj Federaciji.

Putin je naveo da je procena građana glavni pokazatelj rada vlasti.

– Ključni kriterijum efikasnosti našeg rada je procena građana, o tome smo mnogo puta govorili. Kako oni doživljavaju dinamiku i tempo, kvalitet promena u njihovim životima – zaključio je ruski lider.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter