Izvor: Tanjug
14.06.2023 u 10:55
1

RAT SVE VEĆI, RUSKA EKONOMIJA SVE VEĆA: U 2023. RAST DVA POSTO, direktor Sberbanke saopštio

Ruska ekonomija će u 2023. godini porasti za dva odsto, saopštio je šef Sberbanke German Gref.

U danas objavljenom intervjuu za rusku medijsku grupu RBK, Gref je napomenuo da je ruska ekonomija sve iznenadila svojom snagom u teškim uslovima prošle godine.

Svi su prognozirali da će se ruska ekonomija u 2022. godini suočiti sa većim problemima – i svi, pa i mi, su pogrešili u svojim prognozama – rekao je šef Sberbanke.

NE MORAMO VIŠE DA SE UZDRŽAVAMO, ZAPAD JE UNIŠTIO SEVERNI TOK: Medvedev zapretio ovim potezom

Pad ruskog BDP u 2022. godini je, prema Grefu, bio minimalan, što „niko nije mogao da zamisli ni u najoptimističnijim prognozama“. On smatra da je najveći teret pao na finansijski sektor.

Ne mogu da kažem da je to bila lagana šetnja – prošla godina je bila jedna od najsloženijih u našoj istoriji – dodaje Gref. Prvi čovek Sberbanke prognozira da će se ruska ekonomija u potpunosti opraviti za dve godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RAT SVE VEĆI, RUSKA EKONOMIJA SVE VEĆA: U 2023. RAST DVA POSTO, direktor Sberbanke saopštio”

  1. Kad gledam vaśe emisijo aktuelnosti kako rusi ubijajo ukrajince i kakve gubitke imajo ukrajinci ,a vidim da nijedan rus nije poginijo..
    Vi ste stvarno retardirani..
    Ja živim u rusiji pa ni ovde ne lupetaju takve gluposti..
    Pojma nemate

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter