Izvor: Tanjug
14.06.2023 u 10:25
0

NE MORAMO VIŠE DA SE UZDRŽAVAMO, ZAPAD JE UNIŠTIO SEVERNI TOK: Medvedev zapretio ovim potezom

Rusija više nema moralnih razloga da se uzdržava od uništavanja kablovskih veza neprijatelja koje prolaze po dnu okeana, nakon što je dokazano saučešništvo Zapada u diverziji na gasovodima Severni tok 1 i 2, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

On je na Telegramu napisao da na „osnovu dokazanog saučesništva zapadnih zemalja u diverziji na gasovodima Severni tok, nema nikakvih, čak ni moralnih ograničenja, da se Moskva uzdržava od uništavanja kablovskih veza neprijatelja koje prolaze po dnu okeana“.

Izveštaji nekih američkih medija sugerišu da je Vašington bio upoznat sa planovima Ukrajine da digne gasovode u vazduh. Kijev negira da je umešan u diverziju na gasovodima. List „Volstrit džornal“ je u utorak objavio da je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) upozoravala vladu u Kijevu da ne napada gasovode Severni tok i Severni tok 2 i pokušala da odvrati Ukrajinu od takvog koraka.

RUSKA LINIJA ODBRANE: Čelični bedem o kojeg se lome zubi VIDEO

Eksplozije koje su prekinule Severni tok 1 i novoizgrađeni gasovod Severni tok 2, koji prenose gas iz Rusije u Nemačku ispod Baltičkog mora, dogodile su se prošlog septembra. Rusko tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak zbog sumnji na međunarodni terorizam.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter