Izvor: BSC Happy
14.06.2023 u 09:18
0

RUSKA LINIJA ODBRANE: Čelični bedem o kojeg se lome zubi VIDEO

Nakon što je uništena brana u Novoj Kahovki, započela je dugo najavljivana kontraofanziva. Meseci za koje su se Ukrajinci trenirali na zapadnjačkom oružju, Rusi su iskoristili da naprave linije odbrane, kakve do sada nisu viđene.

Ruska linija odbrane se proteže u duž čitave granice sa novosvojenim teritorijama Ukrajine, ali ona nije jednako branjenja u svakom delu.


Naime, Moskva očekuje da će najveći udar ukrajinskih snaga biti u pravcu Zaporožja, te je linija odbrane, iza koje se nalazi Zaporoška oblast, najutvrđeniji i najbranjeniji deo čitave linije odbrane ruskih snaga.

SASTANAK MOĆI: BAJDEN i STOLTENBERG – Švedska, Ukrajina, TREĆI SVETSKI RAT?

Jedna od najvećih prepreka za napadača će biti protivtenkovska linija odbrane ili „zmajevi zubi“, koji su jedan od tri dela linije odbrane. Vojni stručnjaci navode da su „zmajevi zubi“ oruđe koje će da poremeti čitavu kontraofanzivu i da nijedan evropski tenk nije u stanju da prevaziđe takvu prepreku.

Naravno, tu je i ukopavanje ruskih snaga, koje se munjevito sprovodi uz pomoć posebne mašinerije za kopanje rovova. Rovovi će biti toliko široki da u slučaju da protivnički tenk do njih nekim čudom dođe, neće biti u mogućnosti da rov pregazi i nastavi dalje.

Rovovi se kopaju kod mostova, na plažama, naročito na Krimu, zbog mogućnosti i iskrcavanja sa mora, a sami rovovi su toliko duboki da je nemoguć napad sa strane. Oni se kopaju po „cik-cak“ principu, što omogućava još efikasniju odbranu.

GLAVNI NAPAD TEK SLEDI: Američki general otkrio taktiku Kijeva

Takođe, rovovi imaju jako dobru infrastrukturu, koja bi trebalo da omogući višemesečno ratovanje i „boravak“ vojnika. Vojnici vredno rade na stvaranju okruženja koje će biti neprobojno, a koje će nakon što Kijev slomi zube o njih, moći da posluži kao dobra baza za rusku ofanzivu ka unutrašnjosti Ukrajine ili čak da bude dobra pozicija iza koje se nalaze osvojene i sačuvane ukrajinske teritorije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter