Izvor: Tanjug
14.06.2023 u 07:40
0

SASTANAK MOĆI: BAJDEN i STOLTENBERG – Švedska, Ukrajina, TREĆI SVETSKI RAT?

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sastao se sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Beloj kući u okviru priprema za samit Alijanse koji će u julu biti održan u Vilnjusu.

Stoltenberg je zahvalio Bajdenu na njegovom vođstvu i posvećenosti Vašingtona NATO-u u najopasnijoj bezbednoj situaciji u ovoj generaciji, navodi se u saopštenju NATO-a. On je takođe zahvalio Kongresu SAD i američkom narodu na njihovoj ključnoj podršci Ukrajini.

Generalni sekretar NATO-a je rekao da SAD prednjače u podršci Ukrajini, a da su evropski saveznici i Kanada takođe obezbedili desetine milijardi dolara vojne, finansijske i humanitarne pomoći. Stoltenberg je naglasio da ova podrška pravi razliku na bojnom polju jer Ukrajina nastavlja svoju kontraofanzivu i radi na povratku teritorija.

„SAD SU KORUMPIRANA DRŽAVA“: TRAMP udario na demokrate, pozvao na spas države

On je rekao da će saveznici, na samitu NATO-a u Vilnjusu sledećeg meseca, pojačati podršku Ukrajini i dodatno ojačati njenu odbranu. Dodao je da se raduje tome da što pre dočeka Švedsku kao punopravnu članicu NATO-a.

Stoltenberg se prethodno sastao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, nakon čega je izjavio da ukrajinske snage ostvaruju napredak i osvajaju teritorije u svojoj kontraofanzivi, dodavši da je tek počelo ponovno zauzimanje ukrajinske teritorije koja je trenutno pod kontrolom Moskve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter