Izvor: BSC HAPPY
30.01.2024 u 00:48
0

RAT TEKSASA I BELE KUĆE SE NASTAVLJA: Guverner Abot poslao OŠTRU poruku! (VIDEO)

Republikanski guverner Teksasa Greg Abot poslao je u ponedeljak oštru poruku gradovima „utočištma“, obećavajući da će se transport migranata iz Teksasa u njihove oblasti nastaviti sve dok Savezna vlada ne preduzme mere u vezi sa pogoršanjem granične krize.

– Teksas je prevezao više od 102.000 migranata u gradove utočišta. Preplavljeni pogranični gradovi u Teksasu ne bi trebalo da snose teret Bajdenove otvorene granične politike. Naša transportna misija će se nastaviti dok Bajden ne obezbedi granicu – napisao je Abot u postu na platformi Iks.

Abotovo obećanje dolazi usred njegove svađe sa Bajdenovom administracijom oko sprovođenja granice i da li Teksas ima ovlašćenja da se brani od talasa migranata koji preplavljuju službenike za sprovođenje zakona i imigracione službenike, prenosi Fox njuz.

Dve strane se svađaju od 2021. kada je migrantska kriza eskalirala i Teksas je pokrenuo operaciju „Usamljena zvezda“ kako bi povećao resurse za zaštitu granice. Bajdenova administracija je nedavno tužila Teksas zbog zakona protiv ilegalne imigracije koji dozvoljava državnim i lokalnim organima za sprovođenje zakona da hapse ilegalne imigrante.

Bajdenova administracija kaže da je sprovođenje imigracije na saveznoj vladi i da se Teksas meša. Prošle nedelje, Vrhovni sud je doneo odluku 5-4 o hitnoj žalbi da se privremeno poništi zabrana nižeg suda kojom je saveznoj vladi zabranjeno da reže ogradu od žileta koju je Teksas postavio duž granice u blizini Igl prolaza, dok se parnica nastavlja.

NOVE MERE TEKSASA: Administraciji Džoa Bajdena poslata JASNA PORUKA

Nakon presude, Abot je proglasio svoje ustavno ovlašćenje da zadrži pravo svoje države na samoodbranu od invazije, dodajući da je izvršna vlast prekršila svoj ustavni pakt sa državama propustom da sprovede savezne zakone o imigraciji.

Bivši predsednik Donald Tramp u četvrtak je dao podršku Abotu usred njegove svađe sa Bajdenovom administracijom — pozivajući države da pošalju svoju Nacionalnu gardu na granicu i obećavajući da će raditi „ruku pod ruku“ sa državom u borbi protiv „invazije“ ako on ponovo bude izabran na čelo SAD 2025. godine.

Abot je takođe dobio podršku više od dve desetine republikanskih država koje su javno izrazile svoju podršku državi Teksas. U međuvremenu, neke demokrate su pozvale Bajdenovu administraciju da preuzme kontrolu nad Nacionalnom gardom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter