Izvor: Objektiv.rs
09.04.2022 u 11:57
0

Reči Olene Zelenski slamaju srca! PRVA DAMA UKRAJINE OTVORILA DUŠU: Deca mi stalno postavljaju JEDNO pitanje!

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska kritikovala je SAD zbog odbijanja da uvede zonu zabrane letova iznad Ukrajine, tvrdeći da nereagovanje Zapada “ohrabruje Rusiju da čini zverstva”.

Olena (44), koja je supruga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog (44), nedavno je govorila o svom “životu pod opsadom” za časopis Vog. Tom prilikom je pozivala zapadne zemlje, uključujući i Ameriku, da učine što više mogu da pomognu Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe je govorila i o tome kako njeno dvoje dece, Kirilo koji ima devet godina i Oleksandra, koja ima 17, žive usred rata dok njihov otac odlazi na bojno polje da se bori za svoju zemlju.

Ona je takođe kritikovala SAD i druge zemlje koje su deo Zapadnog odbrambenog saveza Organizacije Severnoatlantskog pakta (NATO) jer ne čine više da “zaštite” Ukrajinu u njenoj borbi protiv Rusije.

– Kada je počela ruska opsada Marijupolja, postalo je jasno da Rusija ne samo da ispaljuje rakete, već i bombarduje iz vazduha. Jedna od bombi pala je na pozorište u kome se krilo više od hiljadu ljudi. Tu je umrlo oko tri stotine ljudi. Znam, na primer, za porodicu koja je izgubila sina, ćerku i unuku. U životu su ostali samo baba i deda i najstarija devojčica. Kako žive posle toga? Tražili smo da zatvorimo nebo iznad nas da Ukrajinci ne ginu. Ali NATO je to smatrao direktnim sukobom sa Rusijom. Dakle, mogu li sada da kažem da je Rusija sama kriva za dalje smrti? – kazala je za Vog.

Predsednik Zelenski je uputio brojne molbe NATO-u da uspostavi zonu zabrane letova iznad Ukrajine. Prethodno je rekao američkom Kongresu da je od vitalnog značaja da se zaustave neprekidni vazdušni napadi Rusije i da bi to potencijalno moglo da spase hiljade života.

Kako Dejli mejl navodi, ako bi Amerika uvela zonu zabrane letova iznad Ukrajine, to bi značilo da bi njena vojska bila odgovorna za praćenje i sprečavanje bilo kakvog aviona da uđe u tu oblast.

Olena je nastavila da insistira na tome da odbijanje Zapada da uvede zonu zabrane letova ne samo da dozvoljava Rusiji da nastavi svoje nasilne ratne akte, već zapravo ohrabruje Putina i njegove trupe, istakla je.

– Dajte oštar odgovor na postupke agresora ili će agresor biti podstaknut da krene – rekla je ona.

DAN KAD JE RUSIJA IZVRŠILA INVAZIJU

Govoreći o danu kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, Olena je napomenula da je sve izgledalo kao “normalan dan”. Njena deca su se vratila iz škole, završili svoje obaveze i zatim su svi otišli u krevet.

– Do poslednjeg trenutka bilo je nemoguće da poverujemo da će doći do invazije u 21. veku. U savremenom svetu? Probudila sam se, negde između 4 i 5 ujutro, zbog udara. Nisam odmah shvatila da je to eksplozija. Nisam razumela šta bi to moglo da bude. Moj muž nije bio u krevetu. Ali kada sam ustala, odmah sam ga videla, već obučenog, u odelu kao i obično – ispričala je.

Prisetila se da joj je muž rekao da je počelo i napomenula da nije bilo panike, ali da je odmah pitala šta da rade sa decom.

– U početku nije bilo vremena za emocije. Trebalo je da vodim računa o deci, njihovim emotivnim stanjima. Pokušala sam da budem samouverena, nasmejana, energična. Pokušavala sam optimistično da im odgovaram na njihovo pitanje kad će videti tatu, da će to biti uskoro. Ali kancelarija predsednika je postala vojni objekat i mojoj deci i meni je bilo zabranjeno da tamo ostanemo. Naređeno nam je da se preselimo na bezbedno mesto – ako je u Ukrajini sada moguće naći bezbedno mesto – istakla je Olena Zelenski.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter