Izvor: INFORMER
20.02.2024 u 10:45
0

RUSI NA KRILIMA ADVJEVKE GAZE NAPRED: Sirene odjekuju širom Ukrajine, Rusija napada novi grad! Puca sva odbrana

Uzbuna za vazdušni napad u više regiona Ukrajine

HIPERSONIČNA ZVER NA NEBU IZNAD UKRAJINE: Nova RUSKA SU-57 raketa, specijalno dizajnirana za stelt lovac

Uzbuna je proglašena u Kijevu, kao i u Kijevskoj, Čerkaskoj, Viničkoj, Černigovskoj, Kirovogradskoj, Žitomirskoj, Poltavskoj i Sumskoj oblasti.

Ruska vojska napreduje na više pravaca, sprema se ofanziva na Kupjansk; Teške borbe za Rabotino, napredovanje od Avdejevke još 1.000 m

U pravcu Hersona nema promena, pri pokušaju iskrcavaanja na levu obalu ponovo su potopljeni čamci Oružanih snaga Ukrajine.

Oružane snage Rusije razvijaju aktivnost u sektoru Zaporožja. Dolaze Teške borbe za Rabotino, obe strane su “zagrizle” da zauzmu, odnosno odbrane pozicije. Do sada je poznato da je ruska vojska, u žestokim borbama, stigla do geografske periferije sela sa zapada, juga i jugoistoka. Odnosno, sa tri strane jurišaju na položaje Oružanih snaga Ukrajine. Proboj je takođe zabeležen u Verbovom.

U Avdejevki je došao red na ruske inžinjerijske jedinice. Saperi izveštavaju da je miniranje gusto i da ima mnogo zamki. Nailaze na mnogo NATO naoružanja, i tu nema ništa iznenađujuće. U međuvremenu, ruske oružane snage jurišaju na Lastočkino, gde i dalje postoji prisustvo OSU. Cilj Oružanih snaga Ukrajine je da dobiju vreme za konsolidaciju na glavnoj liniji odbrane. Kod Nevelskog ruske jedinice su napredovale još oko 1 km.

Na Artjomovskom frontu ruska vojska se širokim frontom približava predgrađu Ivanova od Hromova do Černobilca – nastaje poluokruženje ukrajinskih oružanih snaga u selu. A ruska vojska je već stekla uporište u severoistočnim predgrađem. Ruske Vazdušno-kosmičke snage, artiljerija i dronovi nastavljaju veoma metodično da gađaju sve ciljeve Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Časovog Jara, sve do kamiona.

Na pravcu Severskog, Oružane snage Rusije potisnule su Oružane snage Ukrajine oko 1 km unazad na prilazima Vasjukovki i učvrstile se u palisadima.

Aktivnost Oružanih snaga Rusije na Južnom Donjeckom frontu se postepeno povećava. Ruska vojska napreduje zapadno od Staromajorskog i u rejonu Prečistovke. Artiljerija je osujetila pokušaje da se Oružane snage Ukrajine rotiraju na prednjim položajima.

Na Krasnolimanskom i Kupjanskom pravcu nema značajnih promena. Štaviše, nije bilo napretka već neko vreme, nakon oslobođenja Krahalnog i Tabajevke. Napredak u Ternima takođe nije lak. U isto vreme, front bruji, ruska artiljerija je aktivna. Nije slučajno da je Zelenski danas blizu Kupjanska. On ide na mesto gde postoji veliki rizik od intenziviranja napada ruske vojske. Nakon njegove posete, možete prihvatiti opklade na to koliko će Kupjansk opstati u ukrajinskim rukama.

Prema Njujork tajmsu, na ovim prostorima čeka kopnena snaga ruskih oružanih snaga od 110 hiljada vojnika. Ruski analitičari sa oprezom govore o tome i mišljenja su da su brojke preuveličane. Pretpostavlja se da ih je otprilike isti broj kao u Avdejevki i Rabotinu zajedno.

Oružane snage Ukrajine danas su napale Makejevku iz MLRS-om, oštetile skladište nafte, a bilo je i ranjenih. Ranjeno je troje dece u Pantelejmonovki i jedan stanovnik Donjecka.

Oružane snage Ukrajine pokušale su da napadnu civilni objekat u Mariupolju britanskim dronom kamikaza sa 7 kg eksploziva. Saopšteno je da su nakon presretanja i sletanja drona u DNR, specijalisti dešifrovali misiju leta. Ukrajina kaže da su oborili još dva ruska aviona. Za sada se zna da je ruski avion oboren kod Mariupolja. Štaviše, prema prvoj verziji od sopstvenog PVO, Ministarstvo odbrane se uzdržava od komentara.

U Lavovu je noću izgorelo preduzeće koje proizvodi dronove. A ovo nije ruskiGeranijum ili raketa. Pišu da su pripadnici podzemlja spustili stražu i zapalili fabriku.

U Kramatorsku su pogođena preduzeća koja su ukrajinske Oružane snage koristile za izradu oklopnih delova za vojnu opremu. U jednom od hangara bilo je pokriveno borbeno vozilo pešadije Bredli.

U Španiji je još 13. februara, navodno, ubijen ruski prebeg, pilot helikoptera Maksim Kuzminov. Identitet je potvrdio GUR, a ne španski istražni organi. On je prošle godine prebegao iz Kurske oblasti u Ukrajinu sa helikopterom Mi-8 za 500.000 evra. Tom prilikom ubijena je njegova posada koja nije htela da prebegne.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter