Izvor: Alo.rs
25.11.2023 u 07:33
0

GORI NEBO NAD KIJEVOM: Rusi pokrenuli veliki napad, odjekuju eksplozije

Rat u Ukrajini – 640. dan. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da Moskva mora svojom imovinom da plati za agresiju na njegovu zemlju. Finska, zbog naglog priliva migranta, zatvara skoro sve granične prelaze sa Rusijom. S druge strane, Rusija ocenjuje da je pridruživanje Moldavije sankcijama EU „neprijateljski korak“.

RUSIJA JAČA VAZDUŠNE SNAGE: Stižu novi lovci, wow, kakva NADMOĆ

Nastavljaju se borbe u Ukrajini. Generalštab Ukrajine tvrdi da ruske trupe, uz podršku avijacije, ne odustaju od pokušaja da opkole Avdejevku, ali da ukrajinski vojnici drže liniju odbrane.

Serija eksplozija u Kijevu, vazdušna opasnost u više regiona Ukrajine

U Kijevu se dogodila serija eksplozija, preneli su ukrajinski mediji.

Načelnik gradske vojne uprave Sergej Popko saopštio je da je požar izbio u nestambenoj zgradi.

Vazdušna uzbuna je objavljena u nizu oblasti – Kijevskoj, Čerkaškoj, Černigovskoj, Sumskoj Harkovskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Kirovogradskoj i Hersonskoj, prenosi Unian.

Navode da ukrajinska protivvazdušna odbrana deluje, i da nadležni apeluju na građane da se sklone na bezbedna mesta.

Rusija protiv Evrope

Danska je, takođe, saopštila da će poslati dodatnih 336 miliona dolara pomoći Ukrajini, dok je Nemačka produžila status zaštite ukrajinskim izbeglicama do marta 2025. godine.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, u međuvremenu, izjavio je da Rusija mora da plati za agresiju na tu zemlju, kao i da zaplenjena sredstva moraju biti usmerena na obnovu ukrajinske države nakon ratnih dejstava.

Rusija je dobila novu seriju lovaca Su-35, koji su namenjeni za uništavanje vazdušnih, kopnenih i ciljeva na vodi. Rusko ministarstvo odbrane, istovremeno, navelo je da se posada T-50 priprema za nove borbe u „zoni specijalne operacije“.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da će odgovoriti na pridruživanje Moldavije sankcijama EU, ocenivši da je reč o „neprijateljskom koraku“.

Za to vreme, Finska je saopštila da će zatvoriti sedam od osam graničnih prelaza za Rusijom zbog naglog priliva migranata, za šta optužuje Rusiju

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter