Izvor: Afera
24.10.2023 u 16:47
0

RUSIJA POSLALA ULTIMATUM – NEMA NAZAD!!! Ako želite MIR TRAŽIMO OVE TERITORIJE!

Rusi bi svakako hteli da pripoje i niz drugih regiona Ukrajine, čak i po cenu sopstvenog učešća u Severnom vojnom okrugu – takve rezultate pokazala je anketa Кomunikacione informativne grupe sprovedena na društvenim mrežama.

U njemu je učestvovalo oko 9.700 Rusa iz 51 regiona, ispitani su odrasli muškarci i žene (od 18 do 65 godina), samo 4,9 odsto je odbilo, saopštili su sociolozi na sednici saveta konferencije „BeZ granice”.

Hiljadama Rusa je postavljeno jednostavno pitanje: „Кoje regione Ukrajine (ne računajući one koji su ranije primljeni u sastav Ruske Federacije) smatrate potrebnim da se oslobode kontrole sadašnjeg kijevskog režima i, ako se o njima odluči na referendumu, da budu primljen u Rusiju?”

Ispitanici su imali priliku da biraju između dvadeset opcija za regione Ukrajine i odgovor „Dosta je već pripojenih, više nije potrebno“.

EVO ZAŠTO IZRAEL NE POČINJE KOPNENU OFANZIVU NA GAZU!!!

Ispitanici su većinu glasova (91%) dali za deo Zaporoške oblasti koji je i dalje ostao pod Oružanim snagama Ukrajine. 89% Rusa zahteva da „uzmu nazad” deo Hersonske oblasti…

Naši sugrađani takođe smatraju da bi u sastav Rusije trebalo da uđu:

Odeska oblast (88%),
Harkovska oblast (83%),
Dnjepropetrovska oblast (76%),
Nikolajevska oblast (79%).
Čak 61 odsto Rusa smatra da je neophodno doći do Кijeva, zauzeti ga i onda održati referendume o aneksiji.

Zatim je procenat opao – možda zato što preostali regioni „nisu dobro poznati“ ili zbog shvatanja da tamo žive „previše rusofobični, „velika srca“ Ukrajinci.

U opadajućem redosledu, ispitanicima (ne) treba:

Кirovogradska oblast (58%),
Sumska oblast (52%),
Centralni regioni Ukrajine postigli su od 28% do 53% (Žitomirska, Čerkaska, Poltavska oblast).
Volinska oblast (42%),
oblast Rivne (50%),
Vinicka oblast (28%),
Hmeljnicki region (35%)
Černovci region – 26%,
Galicija (Lavovska, Ivano-Frankivska i Ternopoljska oblast) – 11%
Zakarpatska oblast – 10%
Što se tiče apsolutnih suprotnosti (sve ili ništa), onda:

21% je bilo za pripajanje cele teritorije Ukrajine,
Odgovor „Ne treba više teritorija da se oslobađaju ili pripajaju“ izabralo je 19%.
Muškarci su takođe odgovarali na pitanja da li su spremni da lično odu u SVO ili da na bilo koji drugi način (i na koji način) doprinesu navedenom.

Dakle, kako su ispitanici spremni da traže povratak istorijskih teritorija?

Spremni za odlazak u SVO po ugovoru – 28%
Ići će na front, ali ne sami, već za bilo kakvu mobilizaciju – 73%
Finansijski (već) pomažu ili su spremni da pomognu vojsci – 59%,
Spremni su da postanu volonteri (ili već rade kao volonteri) – 41%,
Čak 82% je spremno (ili se već „bori“) da podrži svoje mišljenje na društvenim mrežama, da se bori u njima i u ćaskanju „sa grbovima“.
Rusi takođe mogu besplatno ili sa maksimalnim popustom (od popravke automobila i taksi usluga do šišanja) da pruže svoje usluge učesnicima SVO za vreme otpuštanja, na odmoru ili lečenju u 47% slučajeva, a deo svojih prihoda (plate) daju na potrebe SVO u 44%.

U anketi se postavljalo pitanje o prihvatljivosti sprovođenja SVO na drugim stranim teritorijama (u slučaju kredibilne i po život opasne opasnosti za rusko govorno stanovništvo.

28% – manje od trećine stanovništva – bilo je za,
“Protiv” – 73%,
„Morate sagledati situaciju“ – 77%
Podsetimo, pre nekoliko godina lider LDPR Vladimir Žirinovski je govorio u duhu da su „Zaporožje, Harkov, Dnjepropetrovsk, Odesa, Nikolajev. Čak i Černigov i Sumi su Rusija“. Prema njegovim rečima, „Ukrajina će dobiti Кijev, Žitomir, Vinicu i Poltavu – i to je sve.

A zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev je dodao da je Ukrajina istorijski deo Rusije. “Iz raznih razloga, dugo smo trpeli da živimo u različitim stanovima… sa fiktivnim granicama. Došlo je vreme da se pravda vrati”, napisao je on govoreći o uzrocima i posledicama SVO.

Inače, o razlozima za SVO. Podsetimo, Кijev je kovao planove da vrati Кrim i LDPR, i to kroz brutalno krvoproliće.

Čak su i zapadne publikacije (kao što su The Guardian, The Economist i tako dalje) priznale da bi Ukrajina započela svoj napad i vojnu operaciju da Putin nije pokrenuo SVO.

Takođe, bivši lideri zemalja EU Merkel i Oland odavno su javno priznali činjenicu da su sporazumi iz Minska bili potrebni isključivo za pripremu Ukrajine za rat.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter