Izvor: BSC HAPPY
11.02.2023 u 10:35
0

ODLUKU O RAZGOVORIMA NE DONOSI KIJEV: Rusija spremna za saradnju sa Ukrajinom, ali pod jednim uslovom

"Ovo ne zavisi od nas, mi smo jasno izneli svoj stav", istakao je Veršinjin.

Rusija je spremna za saradnju sa Ukrajinom, ali ne bi trebalo da postoje preduslovi za razgovore koji bi trebalo da budu zasnovani na postojećoj realnosti, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin u intervjuu za televiziju.

– Da, po klasicima, bilo kakva neprijateljstva završavaju se pregovorima i, naravno, kao što smo ranije rekli, bićemo spremni za takve razgovore, ali samo ako su to razgovori bez preduslova, razgovori koji bi se zasnivali na postojećoj realnosti – rekao je visoki ruski diplomata.

„CEO ZAPADNI SVET SE OKRENUO PROTIV RUSIJE“ Antonov naglasio da su osujećeni planovi da se nanese strateški poraz Moskvi

Međutim, odluku o razgovorima sa Moskvom ne donosi Kijev, već Vašington i Brisel, rekao je Veršinjin.

– Bilo je razgovora i ranije, sećate se Minska i sećate se Istanbula. I sećate se da je to prekinula Ukrajina, ali ste dobro svesni da se odluke ne donose u Kijevu, odluke se donose u drugim prestonicama, pre svega u Vašingtonu i Briselu. Dakle, tamo treba slati upite – dodao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentarišući da li bi takvi razgovori mogli da se održe pod sadašnjim predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, Veršinjin je rekao:

– Ovo ne zavisi od nas, mi smo jasno izneli svoj stav, i samo da je gospodin Bajden dovoljno oprezan i mudar, mislim na njega i njegovu pratnju – dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter