Izvor: Sputnjik
11.02.2023 u 10:34
0

 RAT U UKRAJINI: Ukrajinski diverzanti pokušavaju da prodru u Zaporošku oblast, žestoke borbe oko Bahmuta!

U toku je 353. dan specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini. Rusija u ofanzivi - raketni udari na energetske objekte širom Ukrajine. Žestoki sukobi oko Bahmuta i Zaporožja. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski tražio od EU pomoć u modernom oružju. Poljski premijer, Mateuš Moravjecki izjavio je da odluku o isporuci borbenih aviona Ukrajini mora doneti NATO. Kijeva zahteva da ruski i beloruski sportisti budu izbačeni sa svih međunarodnih sportskih takmičenja. Moskva odgovara da takva inicijatva predstavlja očigledno kršenje zakona.

Rusija spremna samo za pregovore bez prethodnih uslovljavanja
Rusija je spremna za pregovore, ali bez prethodnih uslovljavanja, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinin.

– Da, klasika govori da se bilo kakva ratna dejstva završavaju pregovorima, a mi smo prirodno već govorili da ćemo za takve pregovore biti spremni. Ali samo za pregovore bez prethodnih uslovljavanja, pregovore na osnovu postojeće stvarnosti, pregovora koji imaju u vidu ciljeve koje smo javno oglasili – rekao je Veršinin.

„CEO ZAPADNI SVET SE OKRENUO PROTIV RUSIJE“ Antonov naglasio da su osujećeni planovi da se nanese strateški poraz Moskvi

Ukrajinski diverzanti pokušavaju da prodru u Zaporošku oblast
Ukrajinski diverzanti pokušavaju da prodru u Zaporošku oblast preobučeni u ruske vojnike, rekao je za Sputnjik predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

Prema njegovim rečima, kijevske vlasti na svaki mogući način pokušavaju da ugroze miran život u regionu.

-Pokušaji diverzanata da uđu na teritoriju oslobođenog dela oblasti se sprečavaju- naglasio je Rogov.

„ŽELE DA POMOGNU RUSIJI I BORE SE PROTIV NACIZMA“ Rogov otkrio da je hiljade dobrovoljaca spremno da učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji

Žestoki sukobi oko Bahmuta i Zaporožja
Severno od Bahmuta, ruske jedinice su napredovale na severnu i jugoistočnu periferiju Paraskovjevke, istiskujući ukrajinske oružane snage sa njihovih položaja.

Ruske trupe aktivno pokušavaju da zaobiđu sistem utvrđenja sa severa i stignu do autoputa Bahmut-Slavjansk, potpuno lišavajući zaliha Bahmutski garnizona.

Za jačanje grupacije trupa u Bahmutu i ​​okolini raspoređen je bataljon 30. OMBR, kao i odvojene formacije novostvorene 47. artiljerijske brigade, delimično upućene u pomoć Oružanim snagama Ukrajine u Bahmutu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter