Izvor: Sputnjik
26.05.2020 u 22:50
0

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC! Novi NUKLEARNI BOMBARDER je dobio nadimak „LETEĆI UBICA“! (VIDEO)

Rusija je rešila da zada ozbiljan udarac Sjedinjenim Državama i NATO savezu. 

OVO MORATE PROČITATI

EKSKLUZIVNI SNMCI ATENTATA NA VOĐU KAVAČKOG KLANA U UKRAJINI Upucan u stomak, u toku akcija policije (VIDEO)

NEMAČKA UDARILA ŠAMAR REŽIMU U CRNOJ GORI! Ne veruju im za podatke o koroni!

OGLASIO SE JOANIKIJE: Milo nam je ponudio da likvidiramo sami sebe!

PUTIN NAREDIO: BIĆE PARADE POBEDE! RUSIJU NIŠTA NEĆE ZAUSTAVITI, PA NI VIRUS!

VLADO JE BIO NOVINAR KOJI JE IZVEŠTAVAO O SVOJIM UBISTVIMA Odala ga je jedna sitnica! (FOTO, VIDEO)

SRPKINJA LJUBICA JE NAJLEPŠA ŽENA KONTINENTA! Zvanično proglašena za Miss Evrope!

Započelo je  konstruisanje prvog starteškog bombardera PAK DA, koji će biti napravljen uz „nevidljive“ (stelt) tehnologije u okviru programa „Napredni vazduhoplovni kompleks avijacije dugog dometa“.

Kako prenose ruski mediji, završena je izrada projektne dokumentacije, a počela je isporuka delova u jedno od postrojenja za pravljenje aviona u okviru Ujedinjene vazduhoplovne korporacije.

Trenutno se pravi kabina letelice, a bombarder bi trebalo da bude završen 2021. godine, precizirano je.

U decemrbu 2019. godine zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko izjavio je da je projektovanje nove letelice završeno. U februaru 2020. godine Krivoručko je istakao da će se ove godine testirati prvi motor za letelicu.

Perspektivni vazduhoplovni sistem dugog dometa (PAK DA, fabrička oznaka — „proizvod 80“) je ruski strateški bombarder-nosač raketa nove generacije, za čiju je izradu zadužena kompanija za proizvodnju aviona „Tupoljev“.

Projekat nije modernizacija postojećih mašina, već predstavlja potpuno novu letelicu.

PAK DA je dizajniran da u budućnosti zameni ruske avione Tu-95, Tu-160 i Tu-22M3, koji se trenutno nalaze u sastavu ruskog naoružanja.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter