Izvor: Oružje online
09.08.2023 u 07:58
0

ZABIJAJU SE KAO KLIN: RUSKA 6. ARMIJA PROBILA ODBRANU, PREGAZILA NEPRIJATELJA i UNIŠTILA TENK – MUNJEVITI JURIŠ od 11 KILOMETARA, BRITANCI PRIZNALI GUBITKE (VIDEO)

Slika slamanja i kolapsa ukrajinskih odbrambenih linija dolazi sa osovine Kupjansk-Svatovo, a Britanci priznaju rusko napredovanje.

Snage ruske 6. armije napredovale su 11 km duž fronta i 3 km duboko u ukrajinsku odbranu, zauzevši pet naselja, sedam utvrđenja i devet osmatračnica.


Ukrajinci se povlače napuštajući severoistočni region Harkova, prenosi i Gardijan. Postepeno se ukrajinske snage približavaju prema jugozapadu i velikim naseljima Kupjansk i Liman.

Ruske trupe su za kratko vreme uspele da povećaju oblast kontrole na 30 kvadratnih kilometara, u pojasu koji se proteže od zapadne obale reke Žerebec do zapadno od puta Svatovo-Kupjansk.

„PRIZNA LI UKRAJINA KOSOVO U JEDNOM DANU GUBI SVE“: PREDSEDNIK VUČIĆ upozorio KIJEV

To je bio i razlog da je ukrajinska armija bila prinuđena da pošalje rezerve sa južnog i istočnog fronta na sever.

Ruske jedinice napredovale su 11 km duž fronta u pravcu Kupjanska, kao i 3 km duboko u odbranu ukrajinske vojske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.


Prema ažuriranju ruskog Ministarstva inostranih poslova: „Oružane snage Ruske Federacije napredovale su 11 km u pravcu Kupjanska, postepeno potiskuju ukrajinske formacije na jugozapad do Kupjanska.

„REKAO SAM POLITIČARIMA, NEĆE IĆI DECA DA GINU DOK VI NE MOŽETE DA JE BRANITE NI POLA SATA“: Evo ANTOLOGIJSKE IZJAVE SLOBODANA MILOŠEVIĆA i ISTINE o PADU KRAJINE (VIDEO)

U pravcu Svatova, ukrajinska armija je postepeno prinuđena da se povuče sa odbrambenih linija. Oružane snage Ukrajine su pod stalnim pritiskom ruske strane, što ih primorava da postavljaju nove brigade.

Prema rečima ruskog novinara i analitičara Jurija Podoljake, borbe velikih razmera dolaze u rejon Kremina (Kremennaja).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter