Izvor: HAPPY BSC
09.08.2023 u 08:41
0

TRAMP PREDVIĐA: Sledeće nedelje slede nove optužnice protiv mene

Bivši Američki predsenik je izjavio da predviđa da će biti pogođen novim optužbama od strane tužioca iz Atlante, o njegovim naporima da poništi izbore u Džorđžiji 2020

-Verovatno imam još jednu optužnicu, rekao je Tramp tokom predizborne kampanje u Nju Hempširu. On je  Fani Vilis, okružnog tužioca okruga Fulton, inače pvu crnkinju na toj poziciji nazvao “ mladim rasistom iz Atlante“

ZABIJAJU SE KAO KLIN: RUSKA 6. ARMIJA PROBILA ODBRANU, PREGAZILA NEPRIJATELJA i UNIŠTILA TENK – MUNJEVITI JURIŠ od 11 KILOMETARA, BRITANCI PRIZNALI GUBITKE (VIDEO)

Ovi Trampovi komentari su usledili nakon što se izjasnio da nije kriv, za savezne optužbe u Vašingtonu da je nameravao da spreči izbornu pobedu Đžoa Bajdena 2020. Slučaj koji vodi specijalni advokat Đžek Smit, jedna je od tri optužnice sa kojima se suočava bivši predsedni Sjedinjenih Američkih Država, i sadašnji Republikanski kandidat za izbore 2024. Da je još jedna na putu Tramp je predvideo sledćim rečima.

"NE DAMO TRAMPA": Njujorški radnici digli barikade u znak podrške Trampu!
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik, File

Trebalo bi da ima četiri optužnice, najverovatnije do sredine sledeće nedelje, rekao Tramp oduševljenoj masi u Nju Hempširu.

Podsećamo, Vilis je najavila da će tražiti podizanje optužnice sredinom avgusta. NJena istraga o slučaju otpočela je pre više od dve godine, kada je objavljeno da je Tramp izvršio pritisak na zvaničnike u  Đžordžiji, da pronađu dovoljan broj glasova i ponište Bajdenovu pobedu u državi Breskvi. Dve vrhovne porote sastavljene su prošlog meseca u Vrhovnom sudu okruga Fulton, kod kojih bi Vilis mogla da podnese optužbe vezane za istragu o izbornoj prevari.

Tramp je u govoru rekao da Vilisova želi da ga optuži sa za savršen telefonski poziv, koristeći način i reči kojima se koristio kada se prvi put suočio sa optužbama i zahtevima za njegov impičment 2019
Izazivao sam izbore u Džordžiji, na šta zaista i imam pravo, i za šta sam ustvari bio u pravu, iskreno, rekao je Tram okupljenoj masi. Sve je to vezano za izbornu prevaru naglasio je on pre nego što je ponovo ponovio svoje tvrdnje da su izbori 2020 bili pokradeni.
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci
On dalje naglašava da su te stvari već pomenute u slučaju gde mu se zabranjuje da iznosi činjenice prikupljene tokom istrage. Trampovi advokati su to zahtevali, ali je federalni su odbio njihove zahteve, uz optužbe da pokušavaju da dozvole Trampu, da ceo slučaj iznese u medije pre nego u sudnici. Trampova odbrana je tražila odlaganje do sledeće nedelje.
Inače pravni stručnjaci predviđaju da Trampovi napadi na različite ljude koji su povezani sa njegovim kriminalnim radnjama bi mogle dovesti do zatvarnaj njegovog slučaja. Ovim se sprečavaju optuženi da iznose informacije tokom slučaja. U trampovom slučaju zatvaranje bi moglo da se odnosi na strogu zabranu da ne govori o slučaju.

 

Tramp tvrdi da je njegov zahtev usmeren na očuvanje slobodnog govora. Govoreći glasno on je tokom govora zamislio šta bi rekao novinarima o slučaju , a da mu bude zabranjeno da govori. To nekako nije dobro za glasove, ja ću govoriti rekao Tramp i dodao Oni neće oduzeti moje pravo na prvi amandman.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter