Izvor: TANJUG
09.08.2023 u 07:43
0

OSLOBAĐAJU SE SVOG ĐUBRETA: Rajnmetal kupio stare tenkove Leopard iz Belgije za Ukrajinu(VIDEO)

Nemački odbrambeni koncern Rajnmetal nabavio je 50 starih tenkova Leopard 1 od Belgije, od kojih je većina namenjena za prebacivanje u Ukrajinu, prenosi Nemačka štampa .

PONOVO NAPAD: Ruska PVO MAESTRALNO oborila dronove koji su krenuli na Moskvu

-Koncern Rajnmetal priprema još jedan kontingent borbenih tenkova za izvoz u Ukrajinu. U tu svrhu kompanija je nabavila 50 tenkova Leopard 1 od belgijske kompanije OIP Land Sistems-, piše list, pozivajući se na izvore u nemačkom vojno-industrijskom kompleksu.

Od 50 tenkova, koncern namerava da isporuči 30 Ukrajini, precizira se u članku. Rajnmetal je prvobitno nameravao da ih kupi od Švajcarske, koja je, pozivajući se na svoju neutralnost, odbila da to učini, navodi list. Belgijski mediji su ranije izveštavali o ovoj transakciji bez navođenja kupca. Leopard 1 – glavni borbeni tenk, proizveden u Nemačkoj 1965-1984, do sredine 1980-ih bio je u službi Bundesvera, kao i armija Holandije, Belgije, Norveške, Danske, Australije i Italije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter