Izvor: Sputnjik
22.11.2022 u 10:40
0

RUSKA DELEGACIJA NE UČESTVUJE NA SEDNICI OEBS: Zaharova smatra da Poljska nanosi udarac čitavoj organizaciji, dužna je da osigura ravnopravne uslove

Onemogućivši učešće ruske delegacije, predvođene šefom diplomatije Sergejom Lavrovom, na sastanku OEBS, Poljska praktično uništava tu organizaciju, rekla je predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Ne radi se samo o Poljskoj kao o državi, nego o tome da je ta zemlja predsedavajuća OEBS i dužna je da osigura ravnopravne uslove rada za sve države-članice. Poljska ovako nanosi udarac čitavoj organizaciji, bezbednosti i saradnji u Evropi – rekla je Zaharova novinarima uz podsećanje da je OEBS i nastao kao platforma za diskusiju različitih država i političara različitih gledišta.

POLJSKA PORUČILA RUSKOJ DELEGACIJI: „Nećemo vam dati vize!“

Podsetimo, Poljska je donela odluku da onemogući Lavrovu da učestvuje na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova OEBS u Lođu 1 . i 2. decembra.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je s tim u vezi da je zbog ovakve odluke Varšava na većem gubitku OEBS nego Lavrov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusku delegaciju predvodiće stalni predstavnik Rusije pri OEBS Aleksandar Lukaševič.

Zaharova je još rekla da se poljski političari bave rusofobijom jer su im „duše mračne“ ili za to plaća Zapad.

– Tako vatrena, ozloglašena rusofobija koja prevazilazi granice razumnog, mržnja prema našoj zemlji. Na žalost, čitav niz poljskih političara poslednjih decenija se samo time i bavi – neko zbog svoje mračne duše, a neko je plaćen novcem kolektivnog Zapada. To niko nije ni krio – rekla je ona i dodala da su ti rusofobski ispadi počeli mnogo pre specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter