Izvor: BSC Happy
25.03.2023 u 08:57
0

RUSKA PROLEĆNA OFANZIVA? Teški okršaji u Donbasu!

Ruske snage napale su u petak severni i južni deo fronta u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, čak i kada je Kijev rekao da se napad Moskve odvija u blizini grada Bahmuta

U ukrajinskim vojnim izveštajima opisane su teške borbe duž linije koja se proteže od Limana do Kupijanska, kao i na jugu kod Avdijevke na periferiji grada Donjecka koji drže Rusi.

Obe oblasti su bile glavne ruske mete u zimskoj kampanji za potpuno zauzimanje ukrajinskog industrijalizovanog regiona Donbasa.

KIŠA DRONOVA NA UKRAJINU: Preko Bahmuta, Avdijevke i Zaporožja na Kijev!

Ofanziva je do sada donela oskudne rezultate uprkos pogibiji hiljada vojnika sa obe strane u najkrvavijim borbama u ratu.

Na ukrajinskom artiljerijskom položaju u bujnim borovim šumama iza severnog dela fronta, vojnici su ispalili metke kalibra 155 mm iz francuske haubice TRF-1 ka autoputu koji se koristio za snabdevanje Kremenje koju je držala Rusija. 

Linije fronta jedva da su se pomerile od novembra, uprkos intenzivnim borbama. Ukrajina je ponovo zauzela delove teritorije u drugoj polovini 2022, ali se od tada uglavnom držala u defanzivi, dok je Rusija napala sa stotinama hiljada vojnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter