Izvor: Tanjug
25.03.2023 u 08:43
0

„KANADA, SAD I UKRAJINA ĆE POBEDITI“: Poruka Truda i Bajdena!

Ukrajina može da se osloni na SAD i Kanadu kao partnere, rekao je kanadski premijer Džastin Trudo u obraćanju parlamentu u Otavi zajedno sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Trudo je rekao u petak da su SAD i Kanada Ukrajini pružili značajnu vojnu podršku, uključujući artiljeriju, municiju i tenkove.

Trudo je takođe podsetio da kanadske oružane snage obučavaju pripadnike ukrajinske vojske od 2015. godine.

POLJSKA ĆE UĆI U SUKOB SA RUSIJOM AKO UKRAJINA NE USPE DA SE ODBRANI: Ambasador: „Nećemo imati drugog izbora!“

Premijer je istakao da sankcije i druge ekonomske mere koje su uvele SAD, Kanada i drugi saveznici nastavljaju da, kako je naveo, iscrpljuju Kremlj.

Trudo je Bajdena nazvao „pravim prijateljem Kanade“, ocenjujući da je savez dve zemlje u ovom trenutku važniji nego ikad, preneo je Si-En-En (CNN).

Bajden je izjavio na zajedničkoj konferenciji sa kanadskim premijerom da Kina još nije poslala oružje Rusiji, ali da to ne znači da se to neće desiti u budućnosti.

– Poslednja tri meseca stalno slušam da će Kina poslati Rusiji značajnu isporuku oružja –  rekao je Bajden, dodavši da Peking to još nije uradio.

„DAJTE ORUŽJE ILI NAS NEĆE BITI“: Zelenski preklinje Evropu!

Predsednik SAD je ocenio da je zbližavanje Rusije i Kine „izrazito preuveličano“ i da su SAD uspešnije u stvaranju saveza.

Bajden je najavio da će SAD i Kanada nastaviti da vrše pritisak na Rusiji, kako je rekao, „sankcijama koje nisu zabeležene u istoriji.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter