Izvor: Happy BSC
06.04.2022 u 10:34
0

RUSKA VOJSKA SE POVLAČI IZ UKRAJINE! Rusi skupljaju ORUŽIJE i BEŽE! Stigle su najnovije vesti s FRONTA, a evo koliko je Putinovih boraca još ostalo

Ruski pokušaji da se iskoristi operativno zatišje za pregrupisavanje vojske u blizini Kijeva, čini se da nisu dali rezultat, smatraju ukrajinski mediji.

Prema međunarodnim posmatračima, ruske jedinice koje se povlače iz severne Ukrajine pretrpele su ozbiljne gubitke ili su čak postale borbeno neefikasne. Mnogi od njih će verovatno zahtevati „ponovno opremanje i obnovu“ da bi se vratili u bitku, navodi se u izveštajima britanskih obaveštajnih službi od 5. aprila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema Institutu za proučavanje rata sa sedištem u SAD, glavni deo ruskih snaga u blizini Kijeva završio je organizovano povlačenje pokriveno artiljerijom. Ali rusko sporo povlačenje je bilo toliko neuredno da su neki „džepovi ruskih snaga“ ostali u Ukrajini.

U Sumskoj i Černigovskoj oblasti, izveštaji lokalnih vlasti takođe pokazuju da su mnoge preostale ruske trupe uništene od strane ukrajinskih snaga.

„Ruske trupe koje pokušavaju da se pregrupišu nakon povlačenja iz okoline Kijeva će verovatno morati da se vrate u svoje jedinice, potvrde koji su vojnici prisutni, razvrstaju svoju opremu i procene njenu borbenu gotovost, i potpuno se rekonstruišu pre nego što uopšte počnu da primaju zamene, novu opremu i pripreme za dalja borbena dejstva“, navode ukrajinske bezbednosne snage.

Prema podacima Ukrajine, do 2. aprila, 75 ruskih bataljonskih taktičkih grupa je i dalje bilo operativno. U međuvremenu, u Rusiji i Belorusiji su obnavljane 34 bataljonske taktičke grupe, dok je 16 drugih uništeno u borbama. Na početku invazije, verovalo se da je Rusija rasporedila skoro 120-125 bataljonskih taktičkih grupa protiv Ukrajine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter