Izvor: KURIR.RS
01.09.2023 u 13:34
2

RUSKE NUKLEARKE U PRIPRAVNOSTI: Raketni sistem „sarmat“ stavljen u stanje pune borbene gotovosti!

Strateški raketni sistem "sarmat" spreman je da odgovori na iznenadne napade na Rusiju

Strateški raketni kompleks „sarmat“ stavljen je na borbeno dežurstvo, što znači da je od danas u punoj borbenoj gotovosti za odgovor na iznenadne napade ili vođenje borbe, rekao je generalni direktor „Roskosmosa“ Jurij Borisov.

Ruska nuklearna trijada pruža podršku globalnom balansu snaga u svetu, ocenio je ranije predsednik Rusije Vladimir Putin.

Rusija će, uzimajući u obzir, nove izazove i iskustvo stečeno u SVO nastaviti da usavršava Oružane snage, a počeće od nuklearnog oružja koje predstavlja ključni faktor bezbednosti Ruske Federacije i globalne bezbednosti, rekao je Putin 21. juna.

ŽESTOKO UDARILA NA NATO: Zaharova italijanskog novinara „poklopila“ činjenicama

– Najvažniji zadatak ovde je razvoj nuklearne trijade, koja je ključna garancija ruske vojne bezbednosti i globalne stabilnosti. Već oko polovine jedinica i formacija Raketnih strateških snaga opremljeno je najnovijim kompleksima ‘jars’, a trupe se ponovo opremaju savremenim raketnim sistemima sa hiperzvučnom bojevom glavom ‘avangard – kazao je Putin tada i dodao da uskoro na borbeno dežurstvo stupaju prvi lanseri kompleksa „sarmat“ sa novom teškom raketom.

Arsenali vazduhoplovnih i pomorskih komponenti strateških nuklearnih snaga se popunjavaju, rekao je Putin.

„Sarmat“ je strateški raketni sistem sa interkontinentalnom balističkom raketom teške klase na tečno gorivo, a težina jedne takve rakete prelazi 200 tona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “RUSKE NUKLEARKE U PRIPRAVNOSTI: Raketni sistem „sarmat“ stavljen u stanje pune borbene gotovosti!”

  1. Od moje 10te godine do danas imam 63 ovo će ono će i jedni i drugi će gađati pogoditi i promašiti nadam se da će mene da pogode odmah, da ne umirem mesecima od radijacije. Rusi, Ameri ovi oni jel to rešenje svih ljudskih problema na planeti Zemlji. Jadni psi, mačke, miševi, delfini…

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter