Izvor: Sputnik Srbija
04.08.2022 u 13:03
0

RUSKE SNAGE LIKVIDIRALE SKORO 400 UKRAJINSKIH VOJNIKA U NAPADU NA NJIHOV POLOŽAJ U DNR: Oborene četiri bespilotne letelice

Oružane snage Rusije likvidirale su do 400 pripadnika ukrajinskih oružanih formacija u napadu na njihov položaj u Konstantinovki u DNR,a uništeno je i 20 jedinica vojne tehnike, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

On je dodao da su visokopreciznim oružjem ruske Vazdušno-kosmičke snage ubile do 130 pripadnika brigade Oružanih snaga Ukrajine u okolini Harkova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zbog aktivnih ofanzivnih dejstava snaga ruske vojske i Narodne milicije LNR i DNR, jedinice tri brigade ukrajinskih snaga u oblasti Soledara Artjomovksa i Avdejevke napustile su svoje položaje zbog velikih gubitaka.

U napadima su uništena i dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja u Zaporoškoj oblasti i skladište goriva za ukrajinsku vojnu tehniku.

VEĆ VIĐENO: Amerikanci realizuju scenario u kojem je minimum zaoštravanje situacije u Aziji, a maksimum – pokretanje vojnog sukoba iz kog mogu da izvuku korist!

Ruske snage uništile su i dva komandna mesta, uključujući i štab 95. desantno-jurišne brigade ukrajinskih snaga u DNR i formacije neonacista u Zaporoškoj oblasti.

U okviru kontrabaterijske borbe potisnuta su tri voda raketnog bacača „Grad“, četiri voda topova „Gvozdika“ i tri voda haubica D-30 na vatrenim položajima u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili četiri bespilotne letelice u DNR i Harkovskoj oblasti. Osim toga, presretnuto je pet granata višecevnih raketnih sistema u Donjeckoj Narodnoj Republici i Hersonskoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 261 avion, 145 helikoptera, 1.673 bespilotne letelice, 361 protivvazdušni raketni sistem, 4.244 tenka i drugih oklopnih vozila, 786 višecevnih raketnih sistema, 3.251 artiljerijsko oruđe i minobacač, kao i 4.696 jedinica specijalnih vojnih vozila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter