Izvor: Tanjug
27.04.2023 u 08:32
1

URANIJUMSKI OBRUČ: SAD u vode Koreje šalje podmornice sa nuklearnim naoružanjem

SAD i Južna Koreja postigle su značajan sporazum za suprotstavljanje severnokorejskoj nuklearnoj pretnji. Vašington je, prema sporazumu postignutom u sredu, pristao da povremeno raspoređuje američke podmornice sa nuklearnim naoružanjem u Južnoj Koreji i uključi Seul u svoje operacije nuklearnog planiranja.

Zauzvrat, Južna Koreja je pristala da ne razvija sopstveno nuklearno oružje. Vašingtonska deklaracija će ojačati saradnju saveznika u odvraćanju napada Severne Koreje, ocenio je američki predsednik Džozef Bajden.

„SPREMNI SMO, KREĆEMO NA RUSIJU“: Komandant NATO poručio svetu

Bajden je rekao da je eventualni nuklearni napad Severne Koreje protiv SAD ili njenih saveznika i partnera neprihvatljiv i da će rezultirati okončanjem svakog režima koji preduzme takvu akciju.

Pjongjang razvija taktičko nuklearno oružje koje može da gađa Južnu Koreju i usavršava svoje oružje dugog dometa koje može da stigne do kopna SAD.

SAD već imaju ugovornu obavezu da brane Južnu Koreju, a ranije su se obavezale da će upotrebiti nuklearno oružje, ukoliko bude potrebno.

Južnokorejski predsednik, Jun Suk-jeol, koji je bio u zvaničnoj poseti Vašingtonu, rekao je da je Vašingtonska deklaracija potvrdila posvećenost SAD poboljšanju odbrane, odvraćanju napada i zaštiti američkih saveznika upotrebom nuklearnog oružja.

„KANDIDUJEM SE, POBEDIĆU TRAMPA“: Bajden samouveren

Novi sporazum je rezultat pregovora koji su vođeni tokom nekoliko meseci, rekao je visoki zvaničnik američke administracije.

Prema novom sporazumu, SAD će poslati nuklearne podmornice u Južnu Koreju prvi put za 40 godina, zajedno sa drugim strateškim sredstvima, uključujući nuklearne bombardere.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “URANIJUMSKI OBRUČ: SAD u vode Koreje šalje podmornice sa nuklearnim naoružanjem”

  1. A kako da vodis rat ako su svugde stavili nuklearno naoruzanje ,podmornice, avioni, mozda ih ima i na nosacima , jedino se moze voditi biolosko hemijski rat u takvim prilikama. Ne znam da li jos postoji Neutronska bomba ?.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter