Izvor: BSC Happy
27.04.2023 u 08:59
0

RUSI ZAPALILI NEBO: Udar u Bahmutu strahovit odgovor Kijevu

Ruske snage pojačale su udare na ukrajinske položaje u Bahmutu u višemesečnom žarištu njihovih pokušaja da zauzmu istočni industrijski region Donbas, a šef ruskih Vagnerovih plaćeničkih snaga rekao je da ukrajinske trupe pristižu uoči „neizbežne“ kontraofanzive.

Generalštab ukrajinskih oružanih snaga je u izveštaju na Fejsbuku rekao da su borbe zahvatile Bahmut i obližnja područja.

„SPREMNI SMO, KREĆEMO NA RUSIJU“: Komandant NATO poručio svetu

U njemu se navodi da ruske snage nisu uspele da napreduju na dva sela na severozapadu. Pod ruskom vatrom našlo se najmanje desetak lokaliteta.

Odvojeno, Serhij Čerevatij, portparol istočne ukrajinske grupe snaga, rekao je u sredu nacionalnoj televiziji da su ruske snage u poslednja 24 sata napale 324 puta koristeći artiljeriju i višecevne bacače raketa.

 – Rusi uništavaju zgrade u Bahmutu kako bi sprečili naše vojnike da ih koriste kao utvrđenja –  rekao je Čerevatij.

Čerevatij je u utorak rekao da je zabeležen rekordan broj napada na deo fronta severnije – u blizini grada Kupijansk, na severoistoku Ukrajine. 

URANIJUMSKI OBRUČ: SAD u vode Koreje šalje podmornice sa nuklearnim naoružanjem

Guverner južnog ukrajinskog regiona Nikolajev rekao je da su ruske rakete pogodile stambenu zgradu i privatnu kuću u istoimenom gradu.

Jedna osoba je poginula, a 15 je povređeno, napisao je Vitalij Kim u aplikaciji za razmenu poruka Telegram. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter