Izvor:
27.04.2023 u 09:25
1

„ZMAJEVI ZUBI“ ĆE RAZBITI UKRAJINSKE ZUBE: Moskva je spremna

Protivtenkovski rovovi u blizini okupiranog grada Polohi na jugoistoku Ukrajine protežu se na 30 km (19 milja). Iza su nizovi betonskih barikada „zmajevih zuba”.

Dalje pozadi su odbrambeni rovovi gde će biti pozicionirane ruske trupe. Odbrana vidljiva na satelitskim snimcima koje je snimio Capella Space deo je ogromne mreže ruskih utvrđenja koja se spuštaju od zapadne Rusije preko istočne Ukrajine do Krima i izgrađena u pripravnosti za veliki ukrajinski napad.

„SPREMNI SMO, KREĆEMO NA RUSIJU“: Komandant NATO poručio svetu

Hiljade ukrajinskih vojnika obučavaju se na Zapadu da koriste različite vojne resurse na bojnom polju na kombinovani način uoči kontraofanzive za koju ukrajinski zvaničnici kažu da će doći kada njene snage budu spremne. Rojters je pregledao satelitske snimke hiljada odbrambenih položaja unutar Rusije i duž ukrajinskih linija fronta koji pokazuju da je najjače branjena u južnom regionu Zaporožja i na kapiji poluostrva Krim.

Šest vojnih eksperata je reklo da bi odbrana, koja je uglavnom izgrađena nakon brzog jesenjeg napredovanja Ukrajine, mogla da oteža Ukrajinu ovog puta i da će napredak zavisiti od njene sposobnosti da efikasno izvodi složene kombinovane operacije. 

 – Ukrajinci nisu u ciframa. Mogu li oni da vode ovakvu vrstu ratovanja, kombinovane operacije? – rekao je Nil Melvin, analitičar Kraljevskog instituta ujedinjenih službi (RUSI).

 – Rusi su pokazali da to ne mogu i vratili su se svom starom sovjetskom metodu iscrpljivanja. Ukrajinska kontraofanziva bi mogla da promeni dinamiku rata koji je usporen u krvavu bitku iscrpljivanja, a vojni stručnjaci kažu da bi dužina fronta mogla da rastegne odbranu Rusije.

RUSI ZAPALILI NEBO: Udar u Bahmutu strahovit odgovor Kijevu

Ako Kijev uspe da povrati kontrolu nad jugom, mogao bi da povrati neometan pristup svojim crnomorskim izvoznim rutama u trenutku kada je Rusija signalizirala da bi mogla zatvoriti koridor žitarica.

Ukrajina možda uskoro neće dobiti još jednu veliku injekciju oklopnog hardvera sa Zapada, što vrši pritisak na Kijev da ponovo preuzme što je moguće više zemlje u slučaju da vojna podrška počne da jenjava, kažu vojni stručnjaci.

 – Očistili smo većinu akcija na Zapadu –  rekao je Melvin.  – –  Biće potrebno nekoliko godina da se obnovi. Mislim da je ovo (Ukrajina) velika prilika da se nastavi – 

Ministarstvo odbrane Ukrajine nije odgovorilo na pisani odgovor za komentar o bilo kakvoj kontraofanzivi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„ZMAJEVI ZUBI“ ĆE RAZBITI UKRAJINSKE ZUBE: Moskva je spremna”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter