Izvor: Kurir.rs
30.11.2023 u 17:17
0

VEZA SA OBE STRANE: SAD zabrinute jer Hamas i dalje nalazi finansijsku pomoć u Turskoj

Američki podsekretar za terorizam Brajan Nelson izjavio je da je razgovarao sa turskim zvaničnicima jer su SAD zabrinute zbog toga što palestinska militantna grupa Hamas prikuplja sredstva u toj zemlji.

Hamas je otetog dečaka terao da gleda jezive snimke napada 7. oktobra: „Kad god bi neko dete zaplakalo, pretili su da će da ih ućutkaju“

– Duboko smo zabrinuti zbog sposobnosti Hamasa da nastavi da prikuplja sredstva i pronađe finansijsku podršku u Turskoj za potencijalne terorističke napade – izjavio je Nelson u Istanbulu nakon razgovora sa turskim zvaničnicima.

On je dodao da su ga turski zvaničnici podsetili da u njihovoj zemlji Hamas nije označen kao teroristička organizacija, ali su naglasili da Turska neće tolerisati kršenje zakona, uključujući pranje novca i direktno finansiranje napada.

– Čak i ako je Hamas legitimna grupa u Turskoj, ona i dalje može da krši domaće zakone. Turska ima mogućnosti da reši ovaj problem u okviru svog zakonodavstva, bez obzira na sankcije SAD – rekao je američki zvaničnik.

Nelson je i upozorio na mogućnost uvođenja novih američkih sankcija kompanijama u Turskoj za koje se sumnja da su pomogle Rusiji da nastavi trgovinu zabranjenom robom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter