Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
23.07.2023 u 11:13
0

PUTIN SA SASTANKA SA LUKAŠENKOM PORUČIO: Ukrajinska ofanziva je propala!

Ofanziva Oružanih snaga Ukrajine je propala, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin tokom razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenko.

„Nema nikakve kontraofanzive“, rekao je Lukašenko, na šta je predsednik Rusije istakao da „ona postoji, ali da je propala“. Prema rečima ruskog lidera, ruska vojska uništila je rekordan broj zapadne tehnike na frontu, na šta je predsednik Belorusije dodao da se onda samo može pretpostaviti koliko je, zapravo, ukrajinskih vojnika izgubilo život u borbama.

Putin je istakao i da se saradnja između Moskve i Minska realizuje bolje nego što je to bilo očekivano. Kako prenose beloruski mediji, Lukašenko je u uvodnoj reči govorio o Specijalnoj vojnoj operaciji i situaciji na granici Savezne države Rusije i Belorusije. Ujedno, dotakao se i „vagnerovaca“, za koje je rekao da počinju polako da izazivaju nelagodu kod beloruske strane, jer žele da odu na Zapad, „u ekskurziju u Varšavu i grad Žešuv“ u Poljskoj, aludirajući na njihove vojne ambicije.

Putin je u razgovorima sa medijima najavio da će razgovori biti održani ne samo danas, već i sutra. Današnji sastanak održava se u Konstantinovskom dvorcu u Sankt Peterburgu.

Lukašenko je u Rusiju doputovao sinoć, a kako je ranije navela pres služba Kremlja, lideri će razgovarati o pritiscima i problemima koji se tiču „daljeg razvoja rusko-beloruskih strateških odnosa“ i dublje integracije u okviru Savezne države, ali i najbitnijim dešavanjima na međunarodnoj sceni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter