Izvor: BSC Happy/Kurir
23.07.2023 u 10:33
0

DESNICA SE VRAĆA NA VLAST? U Španiji danas prevremeni parlamentarni izbori koji odlučuju o sudbini dosadašnjeg premijera

U Španiji se danas održavaju prevremeni parlamentarni izbori raspisani nakon poraza levice od konzervativaca na lokalnim i regionalnim izborima u maju.

Izbori će odlučiti da li će biti obnovljen mandat socijalističkog premijera Pedra Sančeza ili će se, kako ankete predviđaju, vratiti desnica na vlast, a sa njom verovatno i ekstremna desnica. Sve ankete čiji su rezultati objavljeni do ponedeljka predvidele su pobedu Narodne partije Alberta Nunjesa Fejhoa.

AFP podseća da je na početku sedmice bilo mnogo neodlučnih birača, ali dodaje i da je pet dana uoči izbora bilo zabranjeno objavljivanje rezultata istraživanja. Takođe je zbog praznika, skoro dva i po miliona birača, od ukupno oko 37,5 miliona registrovanih, glasalo poštom, što je rekordan broj, saopštila je juče španska pošta.

TEŽAK POSAO ZA SANČEZA: Španija počela predsedavanje EU usred predizborne kampanje (FOTO, VIDEO)

Socijalistička radnička partija premijera Sančeza pretrpela je velike gubitke na lokalnim i regionalnim izborima na kojima je konzervativna Narodna partija preuzela kontrolu nad nizom ključnih gradskih vlada i regiona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter