Izvor: Tanjug
08.05.2023 u 18:40
0

ČAVUŠOGLU IZNEO JASAN STAV: Sastanak predsednika Turske, Rusije, Sirije i Irana moguć ove godine

Bez ovog procesa i političkog rešenja, sukob u zemlji može se nastaviti decenijama.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da bi sastanak na nivou šefova država o Siriji najverovatnije trebalo da se održi ove godine.

Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu smatra: Pre proleća imaćemo jasnu sliku o prekidu vatre ili primirju ili pregovaračkom stolu u Ukrajini!

Čavušoglu je rekao da se u sledećoj fazi nakon kvadrilateralnog sastanka o Siriji u sredu između Ankare, Moskve, Teherana i Damaska, planira održavanje sastanka na nivou šefova država.

„To će vrlo verovatno biti učinjeno 2023. godine“, dodao je šef turske diplomatije. Kada je reč o predstojećem sastanku na nivou ministara spoljnih poslova o Siriji u Moskvi, Čavušoglu je rekao da će razgovori početi u sredu ujutro, a da će biti i bilateralnih razgovora. Iran je potvrdio da će učestvovati na sastanku na ministarskom nivou. „Primarni cilj ovog angažmana je oživljavanje političkog procesa.

Osim toga, ovaj angažman je od vitalnog značaja da se Sirijci u Turskoj vrate svojim domovima“, poručio je Čavušoglu i dodao da će druga tačka dnevnog reda na sastanku biti borba protiv terorista u regionu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter