Izvor: kurir
14.04.2024 u 14:38
0

GLAVNI CILJ IRANSKOG NAPADA: Pokrenut vazdušni udar na Siriju zbog čijih posledica

General-major Muhamed Bageri, načelnik Generalštaba iranske vojske, izjavio je danas da je u napadima koji su sinoć pokrenuti na Izrael cilj bila vazduhoplovna baza Nevatim.

Bageri za televiziju IRINN kazao da je odatle početkom aprila Izrael pokrenuo napad na iranski konzulat u Damasku, kada su stradali komandanti Revolucionarne garde.

Bageri je naveo da je zato u sinoćnoj „operaciji“ gađana baza Nevatim iz koje su poleteli borbeni avioni F-35 korišćeni u vazdušnom udaru u sirijskoj prestonici.Američka televizija navodi da je Danijel Hagari, portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), rekao da su iranske balističke rakete koje su doprle do Izraela pale na bazu lociranu na jugu zemlje i izazvale samo manju strukturnu štetu. Baza funkcioniše i nastavlja s operacijama nakon napada, a avioni nastavljaju da koriste bazu – kazao je Hagari.

ZAHAROVA OŠTRO IZRAELSKOJ AMBASADORKI: Podsetila je na nedostatak njihove zvanične reakcije na bilo koji napad Kijeva

Bageri je kazao da je cilj iranske operacije bio i „veliki informacioni centar“ u blizini izraelske granice sa Sirijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter