Izvor: Tanjug
11.11.2022 u 15:55
0

Sergej Rjabkov otkriva: Rusija ne očekuje brzi napredak u pregovorima sa SAD o obnavljanju inspekcija nuklearnog naoružanja!

Rusija je saopštila da ne očekuje brzi napredak u pregovorima sa SAD o obnavljanju inspekcija nuklearnog naoružanja koji će se uskoro održati u Kairu.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da će se sastanak održati krajem novembra ili početkom decembra u egipatskoj prestonici, izražavajući sumnju da će biti postignut napredak tokom razgovora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„To je stari problem i teško da će biti rešen za nekoliko dana“, naveo je Rjabkov, prenele su ruske agencije.

Zbog pandemije korona virusa, dve zemlje dogovorile su se u martu 2020. da obustave međusobne inspekcije u skladu sa Ugovorom o novom START-u, koji ograničava njihove strateške nuklearne arsenale.

Rusija i SAD od tada nisu uspele da postignu dogovor o nastavku inspekcija, preneo je Rojters.

Činjenica da će se pregovori uopšte održati znak je da obe strane bar žele da održe dijalog u trenutku kada je ruski rat u Ukrajini doveo međusobne odnose do tačke najveće konfrontacije u poslednjih 60 godina, ocenila je britanska agencija.

Peskov odbio da komentariše povlačenje ruskih snaga sa leve obale Dnjepra!

Rusija je u avgustu suspendovala saradnju u inspekcijama zbog ograničenja putovanja koja su Vašington i savezničke zemlje uvele Moskvi zbog napada na Ukrajinu.

Američki Stejt department je ove sedmice saopštio da sankcije uvedene prema Moskvi ne sprečavaju ruske inspektore da sprovode inspekcije novog Ugovora START u SAD i izrazio očekivanje da će predstojeći sastanak dovesti do nastavka inspekcija.

Novi START, koji je stupio na snagu 2011. godine, ograničava broj strateških nuklearnih bojevih glava koje SAD i Rusija mogu da rasporede, kao i raspoređivanje raketa i bombardera za njihovu isporuku na kopnu i podmornicama, podsetio je Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter