Izvor: Tanjug
24.09.2022 u 07:23
0

SIJARTO IZNEO JASAN I NEDVOSMISLEN STAV: „Nikada nismo dali saglasnost na bilo kakve sankcije za energetiku, koje bi štetile našim interesima!“

Budimpešta neće podržati antiruske sankcije u energetskom sektoru, uključujući i oblast nuklearne energije, jer bi to moglo naneti štetu energetskoj bezbednosti Mađarske, izjavio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu za agenciju TAS S.

SIJARTO O KAZNENIM MERAMA RUSIJI: EU treba da zaboravi osmi paket sankcija

„Nikada nismo dali saglasnost na bilo kakve sankcije za energetiku, koje bi štetile našim interesima, nećemo davati saglasnost za takve sankcije ni ubuduće“, rekao je Sijarto odgovarajući na pitanje da li će Budimpešta podržati novi paket sankcija EU.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da Budimpešta definitivno nije saglasna ni sa sankcijama za nuklearnu energiju.

„Definitivno se nećemo saglasiti ni sa kakvim sankcijama za nuklearnu energiju jer bi to opet štetilo našoj nacionalnoj energetskoj bezbednosti. I da budem iskren, ne vidim zašto bi bilo bolje za Ukrajinu ako bi naša energetska bezbednost bila poništena“, kazao je Sijarto.

Takođe je izjavio da je ruskom kolegi Sergeju Lavrovu rekao da sukob u Ukrajini izuzetno ozbiljno utiče na njegovu zemlju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter