Izvor: oružje online
07.07.2023 u 10:45
0

NOVO RUSKO ČUDO: PRVI SNIMAK lansiranja BOMBI FAB-500 iz SU-34 – UNIŠTAVAJU POLOŽAJE NA 50 KILOMETARA UDALJENOSTI (VIDEO)

Objavljen je prvi video snimak lansiranja ruskih vođenih bombi FAB-500 M62. Na snimcima vidimo Su-34 koji lansira dve bombe FAB-500 M62.

Video snimak je zabeležio princip rada kompleta krila koji pretvara FAB-500 u precizno vođenu bombu. Kao što se može videti, nakon određenog trenutka kada su bombe u slobodnom padu, komplet krila se otvara i čini da ove bombe povećavaju daljinu i preciznost pogađanja predviđenih ciljeva.


Kvalitet i trajanje video materijala ne dozvoljavaju da se utvrdi da li ovaj tip kompleta koji je pričvršćen za bombe ima kontrolnu jedinicu sa sistemima za navođenje (pomoću satelitske navigacije).

„CARSKI VUKOVI“ ‘ULOVILI’ RAKETU STORM ŠEDOV: RUSKA JEDINICA ponosno „ubrala“ još jedan trofej

U martu mesecu smo pisali da su Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije počele da koriste, u okviru svoje specijalne vojne operacije, visokoprecizne vođene bombe, koje su kreirane na bazi FAB-500 bombi M62.

Prve slike modifikovane ruske bombe FAB-500M-62 pre utovara na Su-34 su izašle još u januaru mesecu. Međutim, do sada nije objavljen nijedan snimak dejstva, osim nekih fotografija na kojima se vide ostaci takvih bombi.

Ruske bombe FAB-500 M62 postale su „odgovor“ na JDAM bombe koje dobile ukrajinske vazduhoplovne snage. Uz njihovu pomoć, bombarderi Su-24 i Su-34 uspeli su da unište ciljeve sa udaljenosti preko 50 kilometara, ne ulazeći u područje koje pokrivaju PVO Ukrajine.

SAD PODMIĆIVALE BUGARE: Evo šta su im PROTIVZAKONITO nudili kako bi SOFIJA isporučila S-300 UKRAJINI – DA LI SU PRIHVATILI?

Da bi lansirali ovu navođenu municiju, ruski avioni se penju na veoma veliku visinu od preko 10 km.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter