Izvor: oružje online
11.07.2023 u 11:49
4

SAD PODMIĆIVALE BUGARE: Evo šta su im PROTIVZAKONITO nudili kako bi SOFIJA isporučila S-300 UKRAJINI – DA LI SU PRIHVATILI?

Nezvanični izveštaji sada sugerišu da su Amerikanci Bugarskoj ponudili moderne sisteme protivvazdušne odbrane NASAMS u zamenu za raketne sisteme S-300 koje je vlasti u Sofiji trebalo da isporuče Kijevu.

Tokom ovog perioda, nadležan je bio kabinet privremenog premijera Bugarske Galaba Doneva. I bugarski predsednik Rumen Radev i vršilac dužnosti ministra odbrane Dimitar Stojanov javno su se protivili da Bugarska obezbedi raketne sisteme Ukrajini.

Oni su tvrdili da bi to oslabilo sposobnosti bugarske vojske i napomenuli da su “trouglasti” dogovori o zameni naoružanja zaključeni sredinom 2022. pod kabinetom Kirila Petkova.

PUTIN PREDAO VLAST NA PAR TENUTAKA, A POGLEDAJTE I KOME: „Jeste li na radnom ili šetate?“

Predsednik Radev je takođe tvrdio da bugarski zakon zabranjuje uklanjanje oružja iz vojnih zaliha bez prethodnog obezbeđenja njegove zamene. Radev je insistirao na tome da bi zamena starih sistema trajala predugo i koštala.

Nedavno, nakon što je kod našeg suseda postavljena odgovarajuća vlada, 6. januara 2023., SAD su objavile dodatnih 682 miliona dolara vojne pomoći u okviru FMF programa. Veruje se da je deo ove pomoći dat Bugarskoj.

Ministarstvo odbrane u Sofiji tvrdi da Bugarska nije odbila pomoć, ali da još nije postigla dogovor sa Amerikancima. Takođe, bugarsko Ministarstvo odbrane pokrenulo je razgovore sa još 10 partnerskih zemalja NATO i EU.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “SAD PODMIĆIVALE BUGARE: Evo šta su im PROTIVZAKONITO nudili kako bi SOFIJA isporučila S-300 UKRAJINI – DA LI SU PRIHVATILI?”

  1. Najčo Ivanov
    Stidim se što sam navodno BUGARIN rođen 1943g. u Bosilegradu , SRBIJA . BUGARSKA je zaboravila šta je sve učinila za nih RUSIJA i okrenula im leđa i pridružila se naj fašističkoj organizaciju „“NATO“““ koji su gori i od HITLEROVCE!

    14
    1
    Odgovori
  2. Najčo Ivanov
    Stidim se što sam navodno BUGARIN rođen 1943g. u Bosilegradu , SRBIJA . BUGARSKA je zaboravila šta je sve učinila za nih RUSIJA i okrenula im leđa i pridružila se naj fašističkoj organizaciju „“NATO“““ koji su gori i od HITLEROVCE!

    7
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter