Izvor: Happy BSC
21.04.2022 u 10:28
0

ŠOJGU JE PROGLASIO POBEDU RUSIJE! MARIUPOLJ JE PAO! Moskvom se ore pobednička ZVONA

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da su ruske trupe već zauzele Mariupolj. On je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao da je 2.000 militanata ostalo u fabrici „Azovstal“.

Šojgu je rekao da je situacija u ukrajinskom lučkom gradu za sada mirna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Situacija u gradu je mirna i to nam omogućava da počnemo da uspostavljamo red, vraćamo stanovništvo u grad i uspostavljamo miran život – rekao je Šojgu.

On se osvrnuo i na one koji su pobegli u čeličanu Azovstal, rekavši da će im biti potrebno „oko tri do četiri dana da završe i taj posao“.

PUTIN JE HITNO ZVAO SERGEJA ŠOJGUA NA SASTANAK! Predsednik Rusije IZDAO je VAŽNU NAREDBU, njegov zahtev je SUROV (VIDEO)

– Militanti u Mariupolju su se četiri puta pokrivali civilima kada su se povlačili, proteravši ih iz podruma kuća – rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, u vreme opsade grada „broj pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, nacionalistickih formacija, kao i stranih plaćenika iznosio je više od 8.100 ljudi“.

Šojgu je rekao da je tokom borbi za Mariupolj poginulo više od 4.000 pripadnika ukrajinskih snaga, da ih se 1.478 predalo, a da je grupa od njih 2.000 blokirana u industrijskoj zoni fabrike Azovstal.

– Oružane snage Ruske Federacije i republika Donbasa u Mariupolju preduzele sve mere da zaštite stanovništvo – preneo je Šojgu Putinu.

Prema njegovim rečima, „uprkos protivljenju militanata“ iz tog grada je evakuisano više od 142.000 građana, a oslobođeni su svi taoci u luci.

Da podsetimo, Putin je danas naredio da se odustane od napada na čeličanu Azovstal.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter