Izvor: Blic.rs
27.11.2023 u 18:52
0

STOLTENBERG POTPUNO ISKREN: „Ukrajinci se nisu pomerili na ratištu u poslednjih godinu dana uprkos ogromnoj podršci NATO“

Ukrajina nije uspela da pomeri svoju prvu liniju u sukobima sa Rusijom u poslednjih godinu dana, uprkos značajnoj podršci NATO-a, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je na konferenciji za novinare pred sastanak ministara spoljnih poslova Alijanse u Brisleu pozvao NATO da ne potcenjuje odbrambene kapacitete Rusije.

– Čak i uz ogromnu vojnu podršku NATO-a i saveznika, oni (Ukrajinci) nisu uspeli da pomere prvu liniju i to samo pokazuje da je činjenica da nikada ne smemo potceniti Rusiju. Njihova (ruska) namenska industrija je na ratnoj nozi, oni su u stanju da opskrbe svoje snage municijom i novim kapacitetima – rekao je Stoltenberg.

DODIK DEMANTOVAO STOLTENBERGA: U BiH ne postoje secesionističke pretnje,već devastacija ustavnog poretka

Pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog zvaničnika, medijski servis javio je da je Ukrajina veoma zabrinuta zbog smanjenja isporuke municije iz SAD, što bi moglo da rezultira gubitkom položaja Kijeva na ratištu.

U izveštaju se navodi da su isporuke granata koje odgovaraju NATO standardu iz SAD u Ukrajinu smanjene za više od 30 odsto od eskalacije sukoba u Pojasu Gaze početkom prošlog meseca, jer su američke zalihe koje su prvobitno bile namenjene Kijevu preusmerene u Izrael. 

Zapadne zemlje pojačale su vojnu i finansijsku podršku Ukrajini nakon početka ruske specijalne vojne operacije u toj zemlji, dok su Rusiji uvele više krugova sankcija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter