Izvor: Alo.rs
27.11.2023 u 18:25
0

IZRAEL SE SPREMA ZA KRVOPROLIĆE: Ističe primirje, Netanjahu najavio nove operacije

Četvrti dan primirja izrelske vojske i Hamasa. Razmenjeno još 17 izraelskih talaca i stranih državljana za 39 palestinskih zatvorenika.

Hamas je voljan da oslobodi još talaca, ali traži puštanje više palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora. Benjamin Netanjahu kaže da je otvoren za produžetak prekida vatre. Sa druge strane, naglašava da će se, po okončanju primirja, kopnena operacija nastaviti „u punoj snazi“.

Benjamin Netanjahu rekao je da je američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da je otvoren za produžetak sadašnjeg primirja, ali da će, kada se ono završi, kopnena operacija vojske nastaviti „u punoj snazi.“

OGLASIO BENJAMIN NETANIJAHU! Evo šta je rekao nakon puštanja talaca

Pauza u borbama prilika je da se dostavi preko potrebna humanirna pomoć. Trećina stanovnika nije dobila osnovne potrepštine. Još 120 kamiona pomoći prešlo je iz Egipta u Gazu, uključujući četiri sa gorivom i plinom. Ogromni su redovi ispred benzinskih stanica.

Izraleska vojska ponovo je upozorila Palestince da ne putuju u severni deo Gaze, što je najava još jačih borbi kada se primirje završi.

U Dženinu i Nablusu na Zapadnoj obali Izraelci nastavljaju racije, stradalo je osmoro Palestinaca. Od početka rata, izraelska vojska bacila je 40.000 tona bombi na Gazu. Raseljeno je 80 odsto stanovništva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter