Izvor: Tanjug
24.11.2023 u 19:33
0

OGLASIO BENJAMIN NETANIJAHU! Evo šta je rekao nakon puštanja talaca

Vlada Izraela pozdravila je danas povratak prve grupe od 13 oslobođenih talaca u Izrael, a premijer te zemlje Benjamin Netanijahu rekao je da je Izrael posvećen povratku svih otetih talaca.

„Izraelska vlada pozdravlja povratak naših državljana“, navodi se u saoštenju kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua koje je objavljeno nakon što je prva grupa od 13 oslobođenih izraelskih talasa ušla na teritoriju Izraela, prenosi Tajms of Izrael. Izraelska vlada potvrdila je da je, pored 13 oslobođenih izraelaca, pušteno 11 stranaca, aludirajući na deset Tajlanđana i jednog Filipinca.

Iz kabineta Netanijahua napominju da je vlada posvećena povratku svih talaca i nestalih osoba. „Naši građani su prošli inicijalni lekarski pregled i njihove porodice su imenovani zvaničnici obavestili da su se vratili“, navodi se u saopštenju iz kabineta izraelskog premijera. Premijer Netanijahu rekao je da je završen potratak prvih talaca – dece, njihovih majki i drugih žena. „Svako od njih je ceo svet“, poručio je Netanijahu. On je porodicama talaca i građanima Izraela poručio da je Izrael posvećen povratku svih otetih talaca.

„Ovo je jedan od ciljeva rata i mi smo posvećeni postizanju svih ciljeva rata“, naglasio je Netanijahu. Izraelski ministar i član ratnog kabineta Beni Ganc naveo je da su emocije pomešane u celom Izraelu. „Cela država Izrael je u stanju pomešanih emocija – radosti, bola, tuge i odlučnosti“, naveo je on.

Ganc je rekao da je borba za oslobađanje preostalih talaca „moralni imperativ“ i obećao da će se borbe u Pojasu Gaze nastaviti dok svi ne budu oslobođeni. Izraelska vojska prethodno je saopštila da su izraelski taoci, oslobođeni iz Pojasa Gaze, sada u Izraelu i da su prošli medicinske preglede. Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je ranije danas da je oslobođeno 24 taoca, koji su držani u Pojasu Gaze, što je potvrdio i Katar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter